Webbplatsen Handlar Om Husdjur

7 Saker Att Veta Om Kennelhosta Och Antibiotika

Kennelhosta Àr en vanlig sjukdom som din hund kan fÄnga nÀr det Àr runt andra hundar, och hÀr Àr vad du behöver veta.


NÀrbild pÄ vit och brun hund med öppen mun

7 saker att veta om kennelhosta och antibiotika

Om din hund nyligen har spenderat tid i ombordstigning eller har deltagit i en hundtrÀningsklass eller lekgrupp, kanske du inte tÀnker pÄ nÄgot av hans enstaka hosta. Om den hostan blir mer ihÄllande, sÄ Àr det troligt att din hund har dragit upp ett fall av kennelhosta. Denna vanliga och mycket smittsamma infektion Àr nÄgot som de flesta hundÀgare kommer att stöta pÄ nÄgon gÄng, sÄ att veta hur man hanterar det och nÀr man ska frÄga om antibiotika, hjÀlper hunden att kÀnna sig bÀttre snabbare.

1. Kennelhosta Àr mycket smittsam

Kennelhosta Àr en virusinfektion som kan överföras mycket pÄ samma sÀtt som mÀnniskor blir kalla. Enligt Pet MD, irriterar en mÀngd olika organismer, inklusive Bordatella bronchiseptia och Parinfluensavirus, infektionen av en smittad hunds luftrör. NÀr en hund inhalerar de luftburna organismerna, fÀster de pÄ infektionen av hennes luftrör. DÀrifrÄn reproducerar de och orsakar en irriterande infektion.

Viruset kommer sannolikt att spridas i situationer dÀr det finns mÄnga hundar i ett slutet omrÄde, till exempel vid en ombordstigningsanlÀggning, djurhem, inomhushundshower och trÀningsgrupper. Det tar bara en enda infekterad hund att vara nÀrvarande för att sprida denna mycket smittsamma sjukdom.

2. KÀnnetecken för kennelhosta

Tecken pÄ kennelhosta inkluderar en bestÀndig, torr, kraftig hosta som ibland liknar en gÄsbaserad, förklarar Web MD. Ibland har hundar andra kennelhoste symtom, inklusive en rinnande nÀsa, ögonutslÀpp och nysning.

Enligt Pet MD visar hostan generellt först mellan tre och sju dagar efter att hunden utsattes för andra hundar. Hosten förvÀrras ofta av trÀning, och symtomen kommer att vara i sju till 21 dagar.

3. Behandla kennelhosta

Om du tror att din hund har kennelhosta, hÄll honom borta frÄn andra hundar. De flesta hundar kan ÄterhÀmta sig frÄn viruset inom cirka tre veckor pÄ egen hand och behöver inte nödvÀndigtvis krÀva behandling, sÀger Web MD. NÀr din hund ÄterhÀmtar sig, hÄller du luften vÀlfuktad och vÀljer en sele istÀllet för en krage kan du hÄlla din hunds hostning till ett minimum.

4. Kennel hostar antibiotika

Medan de flesta veterinÀrer lÄter kennelhostlÀkare bara kör sin kurs, kan din veterinÀr önska att ordinera antibiotika för att behandla problemet i vissa fall. Enligt The Whole Dog Journal, föreskriver vissa veterinÀrer antibiotika för att behandla bakterierna som orsakade infektionen. Men antibiotika Àr inte effektiva mot virussidan av ett kennelhostcase, sÄ de kommer bara att behandla en del av problemet.

Din veterinÀr kan eller kanske inte rekommendera en hunds receptbelagd hostmedicin. Om hostan Àr svÄr kan hostmedicinen bidra till att minska hundens halsirritation. Men vissa veterinÀrer kÀnner att hostmedicin försvagar immunsystemet och försöker undvika att ge det om det inte Àr absolut nödvÀndigt.

5. Andra hosta sjukdomar

Det Àr alltid en bra idé att fÄ din hund sedd av veterinÀren, Àven om du misstÀnker ett mindre fall av kennelhosta. Kennelhostsymtom kan efterlikna symtom pÄ allvarligare tillstÄnd. Pet MD konstaterar att andra andningssjukdomar inklusive Valley Fever, blastomycosis, hjÀrtmaskar och hjÀrtsjukdom kan alla orsaka en hund att hosta.

6. Kennelhost vaccin

Kennelhostvacciner finns i olika former, inklusive en nÀsdimma, injektion och ett vaccin som ges oralt, enligt Web MD. Medan vaccinerna kan erbjuda din hund ytterligare skydd mot kennelhosta, Àr de inte 100 procent effektiva mot infektion eftersom det finns mÄnga olika typer av bakterier och virus som kan orsaka kennelhosta.

7. Förhindra kennelhosta

Vaccinera din hund Àr det första steget i att förebygga kennelhosta. Du kan ocksÄ hÄlla din hund borta frÄn situationer dÀr kennelhost ofta överförs, till exempel genom att hyra en sÀllskapsdjur i stÀllet för ombordstigning din hund. Om din hund befinner sig i en situation dÀr han möter andra hundar i nÀra hÄll, kan rigorös desinfektion av burar, kennlar, skÄlar och andra föremÄl hjÀlpa till att minska risken för att han uppmanar kennelhosta.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Min Hund Dricker Inte TillrĂ€ckligt Med Vatten

✔ - Vad Ska Man Göra Om En Hund Äter AntbetefĂ€lla?

✔ - Hur Man Botar Lösa Avföring I En Valp


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!