Webbplatsen Handlar Om Husdjur

7 Saker Du Behöver Veta Om Vår Nyaste Critter Crush, Jerboa

Jeroba är en förtjusande liten bygel som är inbyggd i öknen i kina, mongoliet och nordafrika.


7 saker du behöver veta om vår nyaste critter crush, jerboa

Här på Cuteness är vårt uppdrag att skura interwebs för världens sötaste djur.

Ibland - okej, bra, mestadels - det leder oss till vårt redaktionella bröd och smör: tamdjur som jerky katter och knubbiga valpar.

7 Saker du behöver veta om vår nyaste Critter Crush, Jerboa: critter

Men ibland vänder vi blicken mot varelser en åtgärd som är mer obskyr och exotisk.

Och idag, vänner, är ett sådant ögonblick för att vi vill prata om vår nyaste critter crush, jerboa, en öken gnagare individen till Kina, Mongoliet och Nordafrika.

7 Saker du behöver veta om vår nyaste Critter Crush, Jerboa: behöver

Beskriven som "en potatis på tandpetare", "en hoppande nudel" eller "en furrig liten version av Tyrannosaurus rex", är jerboer otäcka eftersom de är bedårande (en sökning på Instagram ger till exempel mindre än 200 totalt bilder).

Här är sju saker du behöver veta om detta mycket unika, sällan sett, och värkande sött djur.

1. SMÅ MEN FLYGT

7 Saker du behöver veta om vår nyaste Critter Crush, Jerboa: critter

På ungefär 2-6 tum lång är den genomsnittliga jerboa ungefär lika stor som en mänsklig näve. Även om detta verkar göra dem enkla mål, säger forskare att de kan hoppa upp till 3, 6 eller till och med 10 fot (!!!) i luften när de hotas av rovdjur.

2. INTE VATTEN, INGEN PROBLEM (HÅLLARE FÖR ATT SPELA)

Ett inlägg som delas av @ina_aaa den 12 september 2016 kl. 1:58 PDT

Efter att ha anpassat sig till hårda ökenlandskap över miljontals år dricker jerboer inte vatten för att hålla sig hydratiserade. Faktum är att de enligt vetenskapen uppfyller alla deras fuktbehov genom kost, vilket typiskt består av växter, frön och små insekter.

3. BURROW ALL DAY, PARTY ALL NIGHT

Ett inlägg som delas av @ina_aaa den 15 februari 2017 kl. 11.11 PST

Som många ökendjur sover jerboer genom dagen, bara för att komma fram efter att solen går ner och temperaturen dyker upp. För att slå värmen, jerboas skydd i tunnelbana som ofta ligger nära växtliv och fältgränser. Vissa arter brukar gräva ut flera burgar, en för jakt och en annan för att höja avkomman.

4. DE SKYDRE ALDRIG LAGDAG

7 Saker du behöver veta om vår nyaste Critter Crush, Jerboa: saker

Hjälpt av bakbenen som är minst fyra gånger längden på underarmarna och eleganta, kängurliknande svansar som ger balans och stabilitet, är jerboa ett kraftverk från knäet neråt. Som National Geographic noteringar kan de täcka upp till 6 miles varje natt på jakt efter mat!

5. Vanish till tina år

Ett inlägg som delas av @ dancewiththelight den 2 november 2015 kl. 11:25 PST

Det finns 33 kända arter av jerboer, inklusive minst sex som klassificeras som pygmier. Av dem är den mest nyfikna och underligt proportionerade den long-eared jerboa. Trogen på deras namn dvärger dessa Yoda-liknande hörapparater huvudet och mäter upp till två tredjedelar av jerboss kropps längd, vilket ger dem "en av de största [sådana] förhållandena i djurriket".

Forskare spekulerar för sin del att det här är en evolutionär strategi för att fördela överflödig värme (liknande jackrabbits).

6. Jag, JERBOT

Jerboas är deserterna gnagare. En ny metod för att mäta slumpmässigheten i gången kan hjälpa framtida bifallrobotar. //t.co/xSkKtpYzrc pic.twitter.com/DX1G5Gh0kf

- Michigan Engineering (@UMengineering) 10 september 2017

Biologer vid University of Michigan tror att jerbös imponerande hastighet och hoppningsförmåga kan bana väg för framtida genombrott i robotdesign. För detta ändamål har de använt datorer för att modellera deras gång- och bipedala rörelser i tre dimensioner.

Publicerad i Nature Communications tidigare i år kunde lagets resultat "hjälpa ingenjörer att göra biomimetiska robotar som är skräddarsydda för specifika miljöer" - som öknar eller ökenplaneter.

7. INTE EN PET PROJEKT

Ett inlägg som delas av @ina_aaa den 30 september 2016 kl. 04:42 PDT

Jerboas kan leva upp till cirka sex år, men de är inte lämpliga som husdjur. Medan det finns undantag för vetenskaplig studie har amerikanska centrum för sjukdomsbekämpning och förebyggande förbjudit importen sedan 2003 tack vare arten "association med apa-pox". ?

För nu måste vi berätta vår kärlek för dessa små sötnosar långt ifrån, på internet.

Detta är den kangarooiest mus jag någonsin sett //t.co/PMhDyDH8TP

- Marina Picciotto (@ MarinaP63) 28 juni 2017

Har du någonsin sett en jerboa, antingen i en djurpark eller bor i person? Dela din erfarenhet i kommentarerna nedan!


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - 23 Söta Hundar Som Gör Att Du Tycker Om Att Vara En Kattperson

✔ - Bara 22 Av De Silliest Darnvalparna Vi Någonsin Har Sett

✔ - En Intervju Med Grundaren Av Sniffspot, "The Airbnb For Dog Off-Leash Areas"


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!