Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Om Svår Klåda Och Kräkningar Hos Hundar

Klåda och kräkningar är vanliga symptom som uppvisas av sjuka hundar.


Klåda och kräkningar är vanliga symptom som uppvisas av sjuka hundar. Dessa symtom, när de skiljer sig från varandra, kan indikera ett brett utbud av hälsoproblem. Men när de båda symtomen uppträder samtidigt, begränsar fältet av möjliga orsaker. Om din hund uppvisar klåda eller kräkningar eller de två symtomen i kombination, bör du troligen ta ditt husdjur till en veterinär för undersökning och diagnos. Bland de möjliga orsakerna är parasiter, allergier eller hudcancer.

Om svår klåda och kräkningar hos hundar: klåda

Bandmask

Bomben är en vanlig parasit hos hundar och kan växa så lång som 2 meter lång. De består av små segment som ibland skiljer sig från den längre parasiten och förekommer i hundens avföring, som ser ut som en bit ris. Det finns olika typer av bandmaskar, men den typ som är vanligast hos hundar är kontrakterad när hunden äter en smittad loppa. Förutom att se segmentet av lindmask i hundens avföring eller runt hans anus, kan du märka att din hund biter eller repar på hans anus eller ser honom dra sin rump över golvet. Om maskarna flyttar från tarmarna till magen, kommer hunden att kräkas och det kommer sannolikt att vara en bandmask i kräkningen. Behandling är ett enkelt de-worming-piller som din veterinär kan erbjuda. Du kan också vilja undersöka dina loppbekämpningsåtgärder och se till att de är tillräckliga.

Flea Allergi

Medan loppor är en plåga för nästan alla hundar, har några hundar sådana svåra loppanallergier att en enda bit kan orsaka symptom som inkluderar kräkningar och klåda. Hunden kan hårda skrapa eller tugga sig, vilket leder till stora mängder håravfall. Det kan till och med vara öppna sår eller scabs. Det vanligaste området där du kan se dessa fläckar ligger precis framför hundens svans på ryggen. Stark loppkontroll är särskilt viktig för hundar med allvarliga loppanallergier. Din veterinär kan också ge ditt husdjur en injektion för att lindra hennes obehag. Enstaka medicinska bad kan också hjälpa till.

Mat allergier

Som människor har vissa hundar svåra allergiska reaktioner mot vissa livsmedel. Bland symptomen på matallergier är allvarlig klåda och kräkningar och öroninflammation. Hundar utvecklar vanligtvis allergier mot nötkött, fläsk, kyckling, kalkon och mejeriprodukter. Diagnos och bestämning av vilken mat som orsakar din hunds allergier görs vanligtvis genom en föreskriven allergivänlig diet. Hunden matas specialdieten uteslutande i 8 till 12 veckor eller ännu längre för att utföra testet.

Laxförgiftning

Laxförgiftnings sjukdom har ses på Förenta staternas västkust. Parasiten kan göra människor, hundar och andra djur sjuka om de äter öring, lax eller Stilla havets gigantiska salamandrar som är infekterade med en specifik parasit som innehåller mikroorganismen Neorickettsia helminthoeca. Förutom kräkningar och klåda innefattar symtom brist på aptit, feber, diarré, svaghet, svullna lymfkörtlar och uttorkning. Symtom börjar vanligen 5-7 dagar efter att ha ätit fisken, men det kan vara försenat med så länge som 33 dagar. Om det inte behandlas sker döden i 90 procent av fallen efter 7 till 10 dagar. Behandling innefattar sulfonamider och stödjande terapi för att upprätthålla hydrering, elektrolytbalanser, näring och för att kontrollera diarré.

Mast Cell Tumor

Mastcelltumör är en typ av hudcancer. Förutom att orsaka klåda och kräkningar hos hundar innefattar symtom en synlig tumör, aptitlöshet, blodig kräkningar, diarré, buksmärta, mörk eller svart avföring, letargi och olika blödningsstörningar. Behandling inkluderar kirurgiskt avlägsnande av tumören, om möjligt. Ibland används strålning och ibland är den enda behandlingen palliativ och inte avsedd för att förlänga hundens liv.


Video: Lady Gaga, Bradley Cooper - Shallow (A Star Is Born)

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Matar Valpar Risgris

✔ - Hur Man Bygger En Rullstol För En Hund

✔ - Hur Man Gör Ett Hundkratsskydd


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!