Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Om Strongid Wormer För Hundar

Det Àr en Àcklig tanke, men din snuggly valp har troligen en mage full av maskar.


Det Àr en Àcklig tanke, men din snuggly valp har troligen en mage full av maskar. KÀnn inte dÄligt - det Àr ingenting du gjorde eller inte gjorde; det Àr en del av valpen. Strongid, Àven kÀnd som pyrantel, Àr ett effektivt, populÀrt val bland veterinÀrer som deworming medicinering.

Chokladlabbvalp

Liten valp sitter pÄ grÀset grÀsmatta.

Tarmparasiter

Roundworm och hookworms Àr vanliga hos hundar, eftersom de Àr lÀtta att kontrakta. Allt en hund mÄste göra Àr att infektera smittade jordar eller poppar, vilket Àr lika enkelt som att slicka en tass efter att hon har trÀngt in i ett infekterat omrÄde. En gravid eller lakterande hund passerar lÀtt parasiten till sina valpar. Infektion med dessa parasiter Àr sÄ vanligt hos unga valpar som veterinÀrer brukar administrera deworming medicinering som en frÄga om övning till unga valpar.

Hur starkt fungerar

Intestinala parasiter snubblar sig genom hundens blodomlopp innan de vilar i tarmarna, dÀr de ska anvÀnda smÄ tÀnder eller suger för att lÄsa pÄ och mata frÄn deras vÀrd. Strongid dödar inte maskar inuti din hunds kropp, men verkar för att flytta dem tillsammans för att dö i omvÀrlden dÀr de inte kan överleva.

Som en neuromuskulÀr blockerare har pyrantel tvÄ effekter pÄ intestinala parasiter: Det tvingar maskarna att slÀppa greppet frÄn tarmarna och det förlamar dem sÄ att de passeras i hundens avföring. En gÄng utanför din hunds kropps gÀstvÀnliga miljö dör ormarna. Din hunds tarmar absorberar inte Strongid bra, sÄ han Àr opÄverkad av sina neuromuskulÀra blockerande krafter.

AnvÀnda Strongid

Strongid finns i tabletter, suspension och oral pasta, vilket gör det enkelt att administrera till nÀstan vilken hund som helst. Eftersom medicinen endast Àr effektiv i tarmarna, krÀvs det tvÄ doser, ungefÀr tvÄ till fyra veckors mellanrum, för att sÀkerstÀlla att eventuella migrerande maskar har en chans att göra det till tarmarna som ska behandlas.

Biverkningar och interaktioner

Enligt Dr Dawn Ruben i Pet Place, tolererar de flesta husdjur pyrantelbrunnen. NÄgra djur krÀkas efter att ha tagit lÀkemedlet, och det reagerar med nÄgra andra droger, inklusive andra ormmedicin, som piperazin, levamisol och morantel, vilket kan öka biverkningarna. Din hund kan drabbas av eller uppleva diarré nÀr han passerar maskarna, som du kommer att se i hans pall. Vissa kan vara vid liv, men de kommer att dö av effekterna av Strongid. LÀkemedlet Àr sÀkert för gravida och ammande hundar; veterinÀrer förskriva det ofta eftersom det kan minimera effekten av maskar pÄ valpar.


Video: How to measure ivermectin horse paste doses: simple!

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Gör Neutering Orsak Viktökning Hos Hundar?

✔ - Varför Barkar Hundar NĂ€r Dörrklockorna Ringer?

✔ - Varför Äter Katter Solrosfrön?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!