Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Acl Kirurgi För Hundar

Fyra alternativ finns för behandling av en partiell eller komplett riva i en hunds frÀmre korsband (acl).


Fyra alternativ finns för behandling av en partiell eller komplett riva i en hunds frÀmre korsband (ACL). Kostnaden för ACL-operation för hundar varierar frÄn nÄgra hundra dollar upp till nÄgra tusen dollar, beroende pÄ vilken typ av procedur som vÀljs. Val för att reparera en riven ACL inkluderar konservativ hantering, reparation med konventionell stabiliseringskirurgi, reparation med tibial plateau leveling osteotomy (TPLO) och reparation med tibial tuberosity advancement (TTA).

Golden retriever med rosa bandage efter veterinÀr kirurgi

x

Konservativ förvaltning

Den konservativa förvaltningsstrategin innebÀr noggrann och grundlig begrÀnsning frÄn fysisk aktivitet i minst Ätta veckor för att observera hundens sundhet och avgöra om skadan kan lÀka utan operation. Kista vila och allvarligt begrÀnsad aktivitet som krÀvs för detta alternativ Àr stressigt för hunden och Àgaren. Det finns dock ingen avgift för vila, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för husdjursÀgare som kan begrÀnsa sin hunds verksamhet under lÄng tid. Om en hund kan ÄterhÀmta sig utan operation, visar han Ätminstone en viss förbÀttring inom Ätta veckor.

Konventionell kirurgi

Den konventionella operationen för att reparera en trasig ACL hos hundar innebĂ€r stabilisering av leden med kirurgiskt suturmaterial. Förfarandet innebĂ€r att borra smĂ„ hĂ„l i hundens ben och sĂ€tta in ett stabiliseringsmedel som hĂ„ller fogen ordentligt pĂ„ plats. Över tiden bildar Ă€rrvĂ€vnad runt leden, stabiliserar den permanent. Denna operation Ă€r vanligtvis den billigaste av de kirurgiska reparationerna, Ă€ven om de diagnostiska procedurer som kan vara nödvĂ€ndiga för att diagnostisera en trasig ACL Ă€r jĂ€mförbara över metoder.

TPLO-kirurgi

TPLO- eller tibialplateauutjÀmning osteotomi Àr ett kirurgiskt ingrepp som Àndrar vinkeln pÄ tibialplattan genom att skÀra benen i hundens ben med en speciell sÄg. Det skadade ligamentet avlÀgsnas och en metallplatta Àr installerad, vilket gör att leden kan fungera ganska normalt i de flesta fall efter lÀkning. Allvarliga biverkningar uppstÄr i vissa fall, inklusive fullstÀndigt fel i det kirurgiska förfarandet. MÄnga veterinÀrer anser emellertid fortfarande TPLO för "guldstandarden" för behandling av en bristad ACL. Denna procedur kan kosta flera tusen dollar för hundar med medelstor storlek. Gigantiska hundar kan ocksÄ krÀva en större mÀngd anestesi och ytterligare tid i kirurgi, vilket ökar kostnaden för sÄdan operation för dessa raser.

TTA-kirurgi

Tibial tuberosity-framsteg (TTA) Àr ett kirurgiskt alternativ till TPLO-kirurgi. Denna procedur Àr nÄgot mindre invasiv Àn tibial platÄliknande osteotomi. TTA innebÀr fortfarande att skÀra i ben i en hunds ben, men i TTA-operationen skÀrs ett icke-bÀrande omrÄde av benet. Benet flyttas sedan för att Àndra förhÄllandet mellan patellar senan och tibialplateauvinkeln. Kostnaden för TTA-kirurgi Àr jÀmförbar med TPLO-kirurgi.

Extrakostnader

Kostnaden för att reparera ett slitna frÀmre korsband Àr inte begrÀnsat till priset pÄ operationen. Skadan mÄste först diagnostiseras, vilket kan krÀva röntgen och / eller en ultraljud. Efter operationen behöver hunden smÀrtstillande, uppföljningsbesök hos veterinÀren och minst tvÄ uppsÀttningar röntgenstrÄlar för att sÀkerstÀlla att ledningen lÀker korrekt. Allt sagt, den totala kostnaden för att behandla en hunds slitna ACL med TPLO eller TTA-kirurgi Àr sannolikt över 4 000 dollar. Totala kostnader med konventionell operation kommer sannolikt att komma till $ 1000 eller mer. Dessa summor kan variera beroende pÄ region i det land du bor i och pÄ din hunds personliga behov. Komplikationer, lÀngden pÄ sjukhusvistelsen, medicinsk historia och andra variabler pÄverkar ocksÄ priset.


Video: KorsbÄndsoperation af hund

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Naturliga SĂ€tt Att Behandla Beslag Hos Hundar

✔ - Gangren Hos Hundar

✔ - Hem RĂ€ttsmedel För Att Inducera Arbete I Gravida Hundar


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!