Webbplatsen Handlar Om Husdjur

American Staffordshire Terrier Temperament

Den amerikanska staffordshire terrier och staffordshire bull terrier har liknande namn, men de Àr tvÄ separata och olika raser.


Den amerikanska Staffordshire terrier och Staffordshire bull terrier har liknande namn, men de Àr tvÄ separata och olika raser. Deras fysiska egenskaper Àr lite lika, men temperamenten hos varje ras Àr identiska. Den enda verkliga skillnaden Àr storleken - Staffordshire bull terriers Àr cirka 30 pounds lÀttare Àn amerikanska Staffordshires.

American Staffordshire Terrier Temperament: American

Om standarden

American Kennel Club, registret för renrasiga hundar, erkÀnner officiellt 175 raser frÄn och med 2013. Den amerikanska Staffordshire tillhör terriergruppen, som Àven inkluderar den lilla Yorkshire terrier och den mÀktiga Airedale terrier. Terrier Àr kÀnda för sin fasthet och beslutsamhet. AKC beskriver Am Staffs personlighet som mycket "folkorienterad" och gör bÀst nÀr han fÄr jobb. han mÄste hÄlla sig i sitt sinne och sin kropp upptagen eftersom han ocksÄ Àr en idrottsman och energetisk hund. Am Staff Àr perfekt för agility och lydnad tÀvlingar.

Temperament

Amerikanska Staffordshire terrier saknar inte mycket. De Àr intensivt nyfikna och kÀnner till deras miljö. De Àr ocksÄ modiga och lojala. Deras underrÀttelse och stabila natur Àr legendarisk. Staffies Àr lyckliga-tur-lyckliga och snabbt att visa sin hÀngivenhet; de Àr tillgivna hundar som Àlskar att vara runt barn och har varit noggrant och selektivt uppfödda de senaste decennierna för att vara den typiska familjen hunden. LÄt inte deras sentimentella natur lura dig, men nÀr de provoceras kan Am Staff vara en hÄrd försvarare av sin familj och egendom och kommer att kÀmpa till döden om det behövs.

Beteende

En vÀlvuxen, socialiserad amerikansk Staffordshire terrier Àr en glÀdje. Deras önskan att behaga Àr oövertrÀffad och, i kombination med deras intelligens, gör lydnadstrÀning ett nöje. De gör det bra i gruppklasser sÄ lÀnge de har en Àgare som förstÄr att de behöver skicklig trÀning och riktning. Valpbarnskurser Àr perfekta för ung Am Staffs, eftersom det inte bara lÀr dem grundlÀggande kommandon, men ocksÄ socialiserar dem med andra hundar och mÀnniskor. Detta Àr viktigt eftersom om Am-staben inte Àr vÀl socialiserad börjar i en tidig Älder, kommer han att utveckla dÄliga vanor som blir svÄra att bryta senare i livet. Det Àr mycket lÀttare att hantera och trÀna en 8 veckorig valp Àn att korrigera en 50- till 60 pund hund. De kan vara envis nÀr de Àr inbostade, men kommer att fÄ pÄ om trÀningen Àr konsekvent.

Den amerikanska Staffordshire

Mixed-ras hundar födda med fysiska egenskaper som liknar amerikanska Staffordshire terrier och Staffordshire Bull Terriers kallas ofta Pit Bulls, en term som omfattar ett brett sortiment av terrier och tjur hund typ hundar. Det Àr en archaic term som harkar tillbaka till de dagar dÄ hundar pitted mot varandra och tvingades slÄss tjurar, ofta i en grop. Innan de togs till Amerika frÄn deras inhemska England kallades de pitbulls, men AKC uppfödde dem för att vara lite tyngre och bytte namn till den amerikanska Staffordshire terrier för att skilja linjen frÄn den ursprungliga rasen frÄn Staffordshire, England.


Video: American Staffordshire Terrier - Top 10 Interesting Facts

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Vad Betyder Det NĂ€r Yorkies Sticker Ut Sin Tunga?

✔ - Varför Skulle En Hund Förlora Sin KĂ€nsla Av Lukt?

✔ - Kan Du Ge Sockervatten Till En Valp?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!