Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Anatomi Hos En Hunds Hals

Din hunds halsanatomi Àr ganska lik din.


Din hunds halsanatomi Àr ganska lik din. Du Àr bekant med de anatomiska termerna luftstrupen, struphuvudet, epiglottis och matstrupen - din hund delar dem och de fungerar pÄ ungefÀr samma sÀtt som dina gör. Din hunds halsanatomi börjar med struphuvudet, passagen fodrad med membran mellan nÀsan och halsen.

Röd hund

Halsen innehÄller passager i lungorna och magen.

Canine Trachea

Trachea eller luftröret Àr ett rör bestÄende av flexibla C-formade broskringar. Ett dorsalband förbinder med broskringar, som bildar ett rör. Luft passerar genom röret pÄ vÀgen till vÀnster och höger bronki och sedan vidare till bronchiolerna, vilka Àr mindre luftvÀgar i lungorna. Med tiden kan dessa ringar försÀmras och platta, vilket leder till trakealkollaps. De förekommer oftast i smÄ raser, en honkinghosta, andningssvÄrigheter och övningsintolerans Àr tecken pÄ trakeinfarkt.

Canine Larynx

Din hunds röstlÄda eller struphuvud sitter ovanpÄ luftstrupen. Det Àr kÀllan till allt hans skÀllande, grumlande, whining och andra vocalizations. Det tjÀnar tillsammans med epiglottis som trakealskydd. Larynxen bestÄr av brosk, muskler och ligament. Den hÄlls pÄ plats av hyoidapparaten, som ocksÄ stöttar tungan och struphuvudet. Din hunds struphuvud Àr grÀnsad pÄ sidorna och framsidan av sköldkörteln, formad som en sköld. Som hos mÀnniskor Àr inflammation i struphuvudet kÀnt som laryngit.

Canine Epiglottis

Din hunds epiglottis, ovanpÄ hans struphuvud, fungerar som en gatekeeper. Det förhindrar att mat kommer in i struphuvudet och vindröret nÀr hunden svÀljer. Formad som ett blad rör sig epiglottis över ingÄngen till struphuvudet nÀr svÀljningen börjar.

Canine esophagus

Spermhinnan sitter vid sidan av luftröret, som börjar som en del av svalget. Det Àr ett rör som förmedlar mat frÄn dess ursprungliga punkt till magen, med praktiskt taget ingen absorption av Àtit material. Sphincters i bÄda Àndarna av matstrupen hjÀlp att fÄ mat till sitt mÄl utan att skada andra delar av halsanatomin. Den högsta sphincter muskeln hÄller mat som gÄr in i matstrupen och inte struphuvudet, medan den nedre sphincter muskeln Àr ingÄngen till magen. BÄda musklerna stÀngs nÀr hunden inte svÀljer, för att hÄlla luften in i matsmÀltningssystemet.


Video: Introduction to Anatomy & Physiology: Crash Course A&P #1

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Varför Min Hund Förlorar Whiskers?

✔ - Naturliga SĂ€tt Att Rengöra Hundens TĂ€nder Utan Att AnvĂ€nda TandkrĂ€m

✔ - T-Gel Shampoo AnvĂ€nd PĂ„ Hundar


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!