Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Är Bulldogs Del Av Bull Terrier Family?

Bulldogen och bullterriÀren har sÀrprÀglade historier.


Bulldogen och bullterriĂ€ren har sĂ€rprĂ€glade historier. Bulldogens rötter spĂ„ras tillbaka 500 Ă„r; Bull Terrier grundades i mitten av 1800-talet. Bull terrier Ă€r skyldig i sin utveckling till bulldogen, men dessa tvĂ„ raser Ă€r unika. Även om de delar nĂ„gra egenskaper skiljde bulldogen och tjurterriĂ€ren genetiska vĂ€gar för lĂ€nge sedan.

Är Bulldogs del av Bull Terrier Family?: terrier

Familjer, order, underarter och grupper

Den enda betydelsen "familj" har nÀr det gÀller din hund Àr den han bor med, i ditt hus. I den stora ordningen av saker Àr inhemska hundar i taxonomisk ordning Carnivora och suborder Caniformia. De Àr med andra köttÀtare, inklusive hundliknande köttÀtare. Om du vill tÀnka pÄ den taxonomiska familjen som din hund tillhör, han Àr i familjen Canidae och gÄr med i coyotes, jackals, rÀvar och vargar. Inhemska hundar som helhet Àr underarterna Canis lupus familiaris. Det betyder att bulldoggar och tjurterrier Àr alla i samma underart. Om du vill ha en finare skillnad kategoriserar American Kennel Club hundar enligt Ätta olika grupper; bulldogen ligger i den icke-sportiga gruppen och tjurterriÀren ligger i terriergruppen.

Bulldogmetamorfos

Bulldogens utseende har förÀndrats de senaste 500 Ären för att Äterspegla hur hans roll har förÀndrats. För lÀnge sedan var han en större hund och var ganska grym. Dessa tvÄ egenskaper tjÀnat honom vÀl i hans jobb med tjurbete - tagit en tjur vid nÀsan och hÄller honom pÄ plats för att hjÀlpa till med kastrering eller parning. Till sist (och tyvÀrr) blev tjurbettning lika mycket underhÄllning som funktion, och hundarna var gladiatorer i en grym sport. England förbjöd hundkÀmpar som en sport Är 1835, vilket ledde till en minskning av bulldogguppfödningen. Aficionados av rasen tog ÄtgÀrder för att bevara rasen, modifiera den. Med omsorgsfull uppfödning utvecklade de en bulldog utan rasens tidigare onda natur och utvecklade den stouta, lÄga kroppen bulldogen Àr kÀnd för.

Ange Bull Terrier

NĂ€r man tittar pĂ„ bull terrier pĂ„ huvudet, Ă€r det svĂ„rt att se den familjĂ€ra likheten med bulldogen - men tjurterriĂ€ren skulle inte vara hunden han Ă€r utan bulldog. I början av 1800-talet experimenterade mĂ€nniskor med att korsa bulldogar med olika terrier, vilket resulterade i prover inom omrĂ„den av storlek, form och fĂ€rg. En engelsman, James Hinks, utvecklade tjurterriĂ€ren i början av 1860-talet genom att korsa en bulldogg med en vit engelsk terrier. Hans hundar var mer polerade och konsekventa och sportade en helt vit pĂ€ls. Bull terrier blev en populĂ€r hund utöver England pĂ„ kort tid. År 1897 bildades Bull Terrier Club of America.

Vanliga trÄdar

De entusiaster som utvecklade bulldogar bortom sina tjurbehÄllande sÀtt gjorde ett fantastiskt jobb: Idag anses bulldogen vara en av de bÀsta familjehundarna eftersom han Àr tÄlmodig, tillgiven och lydig. Han Àr sÀrskilt bra med barn. Bull terrier har en liknande disposition, men han Àr sÀrskilt lekfull. Ingen av dessa kamrater Àr en bra gÄrdshund, eftersom bÄda föredrar att vara med sina mÀnniskor. Deras familjeloyalitet gör dem dock bra vakthundar.

Skiljande sÀtt

Bull terrierens fotbollsformade ansikte har lite likhet med bulldoggens. Hans lÀngre snout betyder att han inte Àr benÀgen att de olika problemen som brachycefaliska raser lider av, inklusive tillstÄnd i andningsorganen, nÀsan, tÀnderna och ögonen. Bulldogen Àr mer benÀgen för hudallergier, mag-torsion och blÄsstenar. Bull terrier Àr i allmÀnhet en hÀlsosam ras, Àven om patellar luxation, dövhet och ögonsjukdomar kan vara genetiska hÀlsoproblem. Han Àr en mer aktiv hund Àn bulldogen, som Àr nöjd med en lÄgmÀld promenad runt kvarteret ett par gÄnger om dagen. Bull terrier dra nytta av kraftfull trÀning och konsekvent trÀning för att hindra honom frÄn att bli aggressiv mot frÀmlingar.


Video: Pitbull VS Bull Terrier - Bull Terrier VS Pitbull - Aspin

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man SkĂ€r Teddy Bear Style PĂ„ En Pomeranian

✔ - Vilda Hundar SĂ€ger "Ja" Genom Nysning

✔ - Dog Potty Training Och Regression


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!