Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Är Huskies Like Wolves?

Sibiriska huskier Àr arktiska hundar uppfödda för att dra slÀdar och besÀttningar ren.


Sibiriska huskier Ă€r arktiska hundar uppfödda för att dra slĂ€dar och besĂ€ttningar ren. De Ă€r starka, medelstora hundar med tjock pĂ€ls, triangulĂ€ra upprĂ€ttstĂ„ende öron och kraftfulla ben. Huskies Ă€r vĂ€nliga, utgĂ„ende, varningshundar byggda för att springa, och mĂ„nga tror felaktigt att de liknar vargar pĂ„ grund av deras utseende. Även om sibiriska huskier ofta kastas i filmer som vargar delar de mindre DNA med vargar Ă€n nĂ„gra andra raser.

Är Huskies Like Wolves?: hundar

Historia

Enligt den amerikanska kennelklubben föddes huskier för Ärhundraden sedan av Chukchi-stammen utanför östra halvön i Sibirien i nordöstra Asien. Efter att ha dykt upp i hundraslöpningar i Alaska under början av 1900-talet, genomförde grupper av sibiriska huskier ett livrÀddande serum till patienter i Nome, Alaska, under utbrottet av diphtheria 1925. En av slÀdeförarna tÀvlade i USA med ett lag av huskies, slog in dem i slÀde raser och ökade deras popularitet. De fick AKC-erkÀnnande 1930 och anvÀndes som söka och rÀdda hundar i Arktis under andra vÀrldskriget.

Personlighet

Huskies Àr tillgivna, utÄtriktade djur med en besvÀrlig sida, enligt den Siberian Husky Club of America. De saknar possessiva och misstÀnksama egenskaper som önskas i bra vakthundar, men Àr vÀnliga mot frÀmlingar och andra hundar. De Àr mjuka och Àlskar barn; de anpassar sig lÀtt till förÀndringar och Àr ivriga att arbeta. Huskies Àr inte aggressiva, men Àr intelligenta och oberoende.

Utseende

Huskies kommer i alla fĂ€rger frĂ„n svart till vitt och i mĂ„nga mönster. Ögon kan vara blĂ„, brun, en kombination av bĂ„da eller en av var och en. DubbelklĂ€nningen bestĂ„r av en mjuk underbelĂ€ggning och en slĂ€t, rak överrock. Fur mellan tĂ„rna hjĂ€lper huskiesna att gripa isen och hĂ„lla sig varm. Kvinnor vĂ€ger mellan 35 och 50 pund och Ă€r 20 till 22 tum höga hos mankarna, medan hanar vĂ€ger 45 till 60 pund och nĂ„r 21 till 23 1/2 tum höga, enligt AKC. Furiga svansar kurva upp över baksidan nĂ€r huskierna Ă€r uppmĂ€rksamma. Intressant nog, Ă€ven om huskier ser vĂ€ldigt ut som vissa typer av vargar delar de mindre DNA med gamla vĂ€rldens vargar Ă€n Shiba Inu och Chow Chow - de tvĂ„ hundarna med nĂ€rmaste biologiska förhĂ„llande till sina förfĂ€der.

instinkter

Sibiriska huskier Àr uppfödda med mÄnga starka instinkter. De Àr rovdjur, och Àven om de Àr vÀnliga mot mÀnniskor och andra hundar, kan de ropa pÄ mindre djur som ekorrar, kaniner, katter, hamstrar eller fÄglar. De har en stark lust att springa som kan göra att de blir offer för bilar. Huskies gillar att dra slÀdar och vagnar; De krÀver mycket motion varje dag, helst med att göra dessa aktiviteter. De gillar att grÀva och Àr mycket bra pÄ det. De hÄller sig vÀldigt rena och saknar hundens lukt vanliga hos de flesta raser.


Video: Siberian Husky Vs Wolf

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man BerĂ€tta Om Din Hund Har Loppor

✔ - Varför Ger Min Hund Mig En Leksak NĂ€r Jag Kommer Hem?

✔ - Hur Man Minskar Hundens Lukt


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!