Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Aspirin- Eller Ibuprofen-Doser För Hundar

Hundar och mÀnniskor har liknande fysiologi, sÄ mÄnga lÀkemedel Àr acceptabla för bÄda arterna.


Hundar och mÀnniskor har liknande fysiologi, sÄ mÄnga lÀkemedel Àr acceptabla för bÄda arterna. Aspirin Àr OK att ge till din hund om inte det tar ett annat icke-steroidalt antiinflammatoriskt lÀkemedel (NSAID), sÄsom Rimadyl, ett vanligt lÀkemedel som föreskrivs för artrit-smÀrta i hundar. Eftersom aspirin ocksÄ Àr ett NSAID ökar risken för mageblödning och leverskada genom att kombinera den med ett annat NSAID. Hundar ska aldrig ta ibuprofen eftersom de inte metaboliserar det tillrÀckligt snabbt för att undvika njure- och leverskador.

fördelar

Aspirin kan vara till nytta för att lindra inflammation frÄn skador eller för att mildra smÀrtan av artrit hos hundar, och Àr vanligtvis det första lÀkemedlet av val för hundar som börjar visa tecken pÄ sjukdomen.

övervÀganden

Alla hundar bör börja med 81 mg, tillgÀnglig i ett buffert barns aspirin, eller som en speciellt formulerad hundspirin som finns tillgÀnglig via de flesta veterinÀrer och nÄgra speciella husdjursaffÀrer.

Varning

Hundar mÄste ha buffert acetylsalicylsyra eftersom de inte kan absorbera försiktigt enteriskt belagd aspirin, vilket ökar risken för ackumulering i mag-tarmsystemet som kan leda till överdosering.

typer

Ascriptin Àr en aspirinprodukt med namnmÀrke som Àven innehÄller Maalox för att skydda magen. Detta underlÀttar gastrointestinala störningar, men bör inte ges mer Àn tre gÄnger dagligen i 10 dagar eftersom det innehÄller fullstyrkt acetylsalicylsyra (325 mg per dos).

Expert Insight

ASPCAs National Animal Poison Control Center varnar för att ge ibuprofen till hundar, eftersom mindre Àn 200 mg kan orsaka sÄr hos en liten hund och 1200 mg kan vara dödlig.


Video: How aspirin was discovered - Krishna Sudhir

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hem Remedies För HjĂ€rtmaskar I Hundar

✔ - Vad Är LivslĂ€ngden Hos Maltesiska Hundar?

✔ - Är Holly Giftig Mot Hundar?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!