Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Astma Hos Valpar

Om du hörde din vuxen wheezing eller kÀmpar för andetag, var det förmodligen en skrÀmmande upplevelse för dig.


Om du hörde din vuxen wheezing eller kĂ€mpar för andetag, var det förmodligen en skrĂ€mmande upplevelse för dig. Även om astma hos hundar Ă€r ovanligt kan valpar utveckla astma - det kallas allergisk bronkit nĂ€r den upptrĂ€der hos hundar. Om Gus Ă€r en av de sĂ€llsynta valparna som lider av astma, ta hjĂ€rtat - det Ă€r ett hanterbart tillstĂ„nd.

Astma hos valpar: valpar

symtom

I grund och botten Àr astma ett tillstÄnd dÀr luften passerar till Gus lungor fyller med slem, svullnar och börjar spasma. Processen begrÀnsar mÀngden luft som nÄr sina lungor vilket gör det svÄrt för honom att andas. Du vet inte att det finns ett problem förrÀn valpen börjar hosta, det primÀra symptomet pÄ astma. Han kan ocksÄ vÀsna och tycks gasa för luft om han upplever astmaattack. Var inte orolig om han paws i ansiktet eller rör sig pÄ konstiga sÀtt; Gus kan bli panik och försöker fÄ mer luft.

orsaker

Om din pup har astma, utspelas det sannolikt av en allergisk reaktion pÄ nÄgonting i hans miljö. Allergier kan vara nÀstan vad som helst, men ofta inandas - cigarettrök, luftförorening, pollen, parfymer och rök frÄn hushÄllsrengöringsmedel, frÀschmedel eller gödningsmedel. Gus kan vara kÀnslig för sin hundmat kanske reagerar han pÄ ett tillsatsmedel eller smakÀmne. Det finns mÄnga potentiella triggers i det dagliga livet, sÄ det Àr inte ovanligt att aldrig upptÀcka orsaken.

Diagnos

Det Àr inte lÀtt att diagnostisera astma eftersom chanserna Àr att veterinÀren inte kommer att bevittna en av Guss förstÄndshandlingar. VeterinÀren kommer att ge din valp en tentamen, inklusive en röntgenkista, och kan ta ett vÀvnadsprov för att utesluta andra andningsbetingelser. Ju mer information du kan ge om hans episoder, desto bÀttre informeras veterinÀren kommer att vara att göra en definitiv diagnos, eftersom det inte finns nÄgot specifikt "astma test" för att bekrÀfta tillstÄndet. Om du kan, fÄnga en av hans episoder pÄ video, vilket kommer att hjÀlpa veterinÀren i diagnostikprocessen. Att beskriva stavarna i sÄ mycket detaljer som möjligt kommer ocksÄ att hjÀlpa till; till exempel information om huruvida Gus wheezes eller har en torr eller vÄt hosta, om frekvensen av episoderna och hur lÀnge de Àr kvar kommer att ge veterinÀren en mer noggrann bild.

Behandling

En mĂ€ngd olika mediciner arbetar för att öka luftpassagen och minska inflammation för att hjĂ€lpa en astmatisk hund att andas lĂ€ttare. Antihistaminer minskar vĂ€tskan och slem i luftvĂ€garna, kortikosteroider minskar inflammation i lungor och luftpassager och bronkodilatatorer minskar brunnsöppningens luftning. Om Gus utvecklar en kronisk hosta frĂ„n astma, kan veterinĂ€ren ordinera en hostundertryckare. Du kanske har lagt mĂ€rke till teman i Gus attacker. kanske de intrĂ€ffar efter att han varit i en viss park, eller kanske reagerar han efter att ha varit runt en vĂ€n som röker. Om möjligt kan veterinĂ€ren försöka identifiera triggers för att minimera förekomsten av attackerna. Gus kan ta oralt lĂ€kemedel eller anvĂ€nda en inhalator, och om hans attacker Ă€r svĂ„ra kan veterinĂ€ren ordinera mediciner för att omedelbart minska svullnaden i hans luftpassager. Även om Gus kan behöva ta medicin för sin astma genom sitt liv, kan han fortfarande njuta av ett lĂ„ngt, lyckligt partnerskap med dig.


Video: Vaccin mot hundallergi

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Denna PopulĂ€ra Booze Kan Bara Spara Ditt Husdjur Liv

✔ - Vad HjĂ€lper Till Att Mildra Min Hunds Pall?

✔ - Hur Man Bryr Sig Om En Morkatt Efter Att Ha Kattungar


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!