Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Den Genomsnittliga Vikten Av Kvinnliga Kalicokatter

Calico katten har ett tri-fÀrgmönster av vit, orange och svart pÄ sin pÀls.


Calico katten har ett tri-fÀrgmönster av vit, orange och svart pÄ sin pÀls. Denna typ av pÀlsfÀrgning indikerar inte en specifik kattras, bara ett fÀrgmönster, tillgÀngligt i olika raser. PÄ grund av variationen i storlek mellan raser kan medelvikten hos en kvinnlig kalikakatt ocksÄ variera, men brukar ligga mellan 7 och 9 pund, enligt veterinÀr Sue A. Whitman.

Den genomsnittliga vikten av kvinnliga kalicokatter: kvinnliga

Identifiering

En calico katt pÀls innehÄller en majoritet av vit pÀls med flÀckar av svart och orange tabby, Àven kallad röd tabby, pÀlsblandad i. Orangens patchar har typiska tabby linjer eller prickar. Calico katter kommer i korta, medelstora och lÄnghÄriga raser, som varierar i storlek. Cat Fanciers 'Association erkÀnner för nÀrvarande 16 raser av katt som kan resultera i kalico fÀrgmönstret. En katt med en majoritet av vit pÀls, tillsammans med blÄ och grÀddeplÄster pÄ hennes pÀls kallas en utspÀdd calico och kommer i olika kattraser, som liknar den traditionella calicoen. PÄ grund av fÀrgens genetik Àr de flesta kalikakatter av nÄgon ras född kvinnlig.

raser

En kvinnlig kalikas katts genomsnittliga vikt varierar beroende pÄ kattens ras. Den genomsnittliga vikten av en kvinnlig Maine coon calico katt, en av de största kattraserna, varierar mellan 9 och 12 pounds, medan den minskade, kortbenade munchkinkatten vÀger mellan 4 och 8 pounds, enligt Iams webbplats. Den skotska veckan, med sina unika, vikna öron, vÀger mellan 6 och 9 pund. Manxen, en tjusig ras av katt vÀger mellan 7 och 11 pounds, liksom den lÄnghÄriga persen. Den brittiska shorthair kvinnliga calico vÀger mellan 9 och 15 pounds, medan den amerikanska shorthair vÀger mellan 8 och 12 pounds.

Ålder

Åldern hos en kvinnlig calico bestĂ€mmer ocksĂ„ sin genomsnittliga vikt. En vuxen katt vĂ€ger mellan 7 och 9 pund, men en yngre katt vĂ€ger vĂ€sentligt mindre. Vid födseln vĂ€ger en kattunge 3 ounce, och fĂ„r en halv ounce varje dag och nĂ„r 2 pund vid 10 veckors Ă„lder, enligt PetPlace.com. En kattunge kommer att vĂ€xa till sin fulla, vuxna storlek mellan 8 och 12 mĂ„nader gammal. Under denna period av tillvĂ€xt kommer kattungen att vara mellan 3 och 7 pund och krĂ€ver en större mĂ€ngd mat varje dag Ă€n hon kommer nĂ€r hon nĂ„r vuxen Ă„lder.

Viktproblem

Även om den genomsnittliga vikten av en kalikakatt varierar, kan vissa av dessa katter ha viktproblem, vilket pĂ„verkar deras storlek. För att bestĂ€mma om en kalikattkatt Ă€r överviktig, kĂ€nna hennes kropp och revben. Du kan inte kĂ€nna en obese kattens revben pĂ„ grund av den stora mĂ€ngden fett pĂ„ kroppen, medan en undernĂ€rmad kattens revben har liten eller ingen fett pĂ„ dem. En fet kött har en rund form, utan nĂ„gon bestĂ€md midja under revbenen, medan en normal har en liten tuck som indikerar en midja. Även om den genomsnittliga kalikakatten i normal storlek vĂ€ger mellan 7 och 9 pund, kan en fetma vĂ€ga betydligt mer och krĂ€ver utfodring med en kommersiell viktminskningsdiet.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Stoppar En Hund FrĂ„n Urinering PĂ„ Matta

✔ - Vad Kan Jag Ge Min Förstoppade Hund?

✔ - Varför Skulle En Hund Frukta Ett Visst Rum?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!