Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Azawakh Hundras Fakta Och Information

Om du har rÀtt livsstil för en lojal, tillgiven och sjÀlvstÀndig hund, kanske du vill övervÀga azawakh.


Azawakh pÄ en vit bakgrund

Om du funderar pÄ att anta en hund, mÄste du hitta rÀtt ras som passar din livsstil. Detaljer som storlek, energinivÄ och personlighet kan verkligen pÄverka inte bara ditt hem utan lyckan hos din nya furievÀn.

Att göra din due diligence och undersöka Àr ett bra sÀtt att starta adoptionsprocessen, och om du har rÀtt livsstil för en lojal, tillgiven och sjÀlvstÀndig hund, kanske du vill övervÀga Azawakh.

Det grundlÀggande

Azawakh Àr en liten till en medelstor hund som strÀcker sig frÄn 33-55 pund, enligt American Kennel Club. Azawakhs kan strÀcka sig frÄn 22-29 tum i höjd. Azawakhs livslÀngd kan vara upp till 15 Är.

Det rapporteras att Azawakh kan tÀcka marken i korta sprickor pÄ upp till 40 miles i timmen, vilket gör dem till hundspettens hundspett.

Historien

Azawakh Àr en vÀstafrikansk sighthound som kommer frÄn lÀnderna Burkina Faso, Mali och Niger. Den hÀr afroasiatiska rasen debuterade i USA i mitten av 1980-talet.

Azawakh har spelats in i Stock Stock Service sedan 1997 och ingÄr i hundgruppen tillsammans med Greyhound, Basset Hound och Bloodhound.

Azawakh2

Personligheten

Azawakhs Ă€r mjuka och tillgivna med sina familjer och Ă€r enorma kĂ€rleksfiskar med sina förpackningar, men med frĂ€mlingar kan de stĂ„ upp. Ägare har beskrivit dem som en underbar kombination av lojala och oberoende.

Azawakh har en djup byte och Àr sannolikt att jaga djur, mÀnniskor pÄ cyklar eller skateboards, eller till och med springande barn. Detta beror pÄ deras sighthound bakgrund.

Dessa hundar Àr bra om du Àr aktiv eller en sopppotatis. De Àr en underbar löpande kompis men njuter ocksÄ av snuggling pÄ soffan inuti!

Azawakh3

Utseendet

Azawakh har en kort, fin pÀls som kan komma i valfri fÀrg eller fÀrgkombination som röd, sand, brindle, blÄ, svart och brun. Deras huvud kan ha en svart mask, och det kan finnas vita markeringar pÄ benen, bibben och vid spetsen av svansen. Det finns ingen fÀrg eller mÀrkning diskvalifikationer i rasen.

PÄ grund av sin korta kappa, skjuter Azawakh inte mycket och Àr ganska lÀtt att brudgumma. En snabb torkning med en trasa en gÄng i veckan ska rÀcka för att hÄlla Azawakhs kappa i gott skick.

Azawakh4

Azawakh essentiella fakta:

  • Personlighet: Tillgiven, mild, lekfull
  • EnerginivĂ„: Fairly Active
  • SkĂ€llningsnivĂ„: SkĂ€ller vid behov
  • Shedding: MĂ„ttlig
  • Grooming: Ibland
  • Bra med barn: BĂ€ttre med tillsyn
  • TrĂ€nbarhet: Reagerar vĂ€l
  • Höjd: upp till 29 inches
  • Vikt: upp till 55 pund
  • LivslĂ€ngd: 15 Ă„r

Intresserad av andra raser? Kolla in den hÀr artikeln om agility trÀning för hundar och den hÀr listan över populÀra terrierraser.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Behandlar Katter Med Förstoppning

✔ - De Olika Typerna Av Sibiriska Huskier

✔ - Hem Remedies För HjĂ€rtmaskar I Hundar


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!