Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Basset Hound Graviditet Information

Att ha en gravid bassetthund kan vara bÄde lÀskigt och spÀnnande samtidigt.


Att ha en gravid bassetthund kan vara bÄde lÀskigt och spÀnnande samtidigt. Att vara förberedd och veta vad man kan förvÀnta sig kommer att hjÀlpa till att lindra ditt sinne.

Basset Hound Graviditet Information: basset

Tidsram

Den genomsnittliga lÀngden av graviditeten i bassethunden Àr 63 dagar. Arbete, Àven kallat whelping, kan vara sÄ lÀnge som 24 timmar.

Kullstorlek

Bassethundar har en genomsnittlig kullstorlek pÄ Ätta valpar. Stora kullar med 15 valpar eller mer Àr dock inte ovanliga.

Prenatal Care

Enligt Dr Jim Baker, DVM, Ă€r gravida bassetthundar benĂ€gna att uppblĂ„sa. För att förhindra detta, dela upp sin dagliga ration i fyra smĂ„ mĂ„ltider i stĂ€llet för en eller tvĂ„ stora. Överfett inte din hund, eftersom extravikt kan leda till problem som levererar valpar.

övervÀganden

PĂ„ grund av sin kroppsform Ă€r leverans av kejsarsnitt ofta nödvĂ€ndigt med bassethounds. Överviktiga kvinnor har i synnerhet svĂ„righeter att leverera sin kull. Om en timme passerar mellan valpar ska du ringa till din veterinĂ€r.

Efter leverans

Mor bassetter bör noga följas i tvÄ veckor efter att ha blivit vuxna. De har en tendens att ligga pÄ sina valpar. Det tar mindre Àn en minut för en valp att kvÀva.

varningar

Bassethundar Àr benÀgna att pseudo eller falsk graviditet. De kommer att ha alla tecken pÄ graviditet utan valparna. En veterinÀrkontroll för valpar ska göras en mÄnad i graviditeten.


Video: Canil da Cris - Basset hound filhotes (43)3027-3400 - Nina, Gravida de Maio, lindaaa

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Full Storlek Yorkie JĂ€mfört Med En Tekanna

✔ - Hur Man Lugnar Hundens Hals NĂ€r De Har Kennelhostning

✔ - Hur LĂ„ng HĂ„ller Blödningsfasen PĂ„ Hundar I VĂ€rme?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!