Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Den BĂ€sta Hundraser Med Katter

NÀstan alla hundraser kan vara bra med katter, sÀrskilt om de Àr uppfostrade med dem.


NÀstan alla hundraser kan vara bra med katter, sÀrskilt om de Àr uppfostrade med dem. Terrier (jack russells, airedales, fox terriers) och sighthounds (greyhounds, whippets, salukis) Àr mer benÀgna att jaga och till och med döda katter, eftersom dessa raser föddes för jakt. TÀnk pÄ kattens personlighet ocksÄ. En "hundkunnig" katt Àr mindre sannolikt att utlösa hundens byteinstinkt, men en aggressiv katt kan skada en liten hund.

Golden retrieverhund med ingefÀra tabby katt vilar pÄ soffan (fokus pÄ förgrunden)

Hundar och katter lever ofta lyckligt tillsammans.

Golden Retriever

23886494

Golden Retriever

Gyllene retrievers, som andra hĂ€mtade raser, har en naturlig tendens att vara mjuka och har "mjuka munnar", eftersom de har blivit uppfödda för att hĂ€mta spel för jĂ€gare noggrant utan att missa det. Goldens har ett vĂ€lförtjĂ€nt rykte som bra familjehundar, eftersom de Ă€r sĂ€llan aggressiva. Även om en ung guld kan vara boisterous och vill jaga katter, Ă€r det mindre sannolikt att skada dem. En katt som lugnt stĂ„r pĂ„ marken istĂ€llet för att springa bort, kommer att förlora en hunds lekfulla lust att jaga den; en hund kan inte jaga en katt som sitter stilla.

Stora Pyrenéerna

Katt sitter nÀra en trasig vas och blommor

Pyrenéerna Àr en trogen vÀktare och tÄlmodig med de minsta djuren, Àven om det kan försöka avstyra konstiga katter, uppfattar dem som ett hot.

Trots sin imponerande storlek (de kan vÀga över 100 kg) Àr de stora Pyrenéerna lugna och vaksamma över sin "flock", inklusive familjekatten. Pyrenéerna Àr som de flesta boskapshundar en trogen vÄrdare och tÄlmodig med de minsta djuren, Àven om det kan försöka avstyra konstiga katter, uppfattar dem som ett hot. American Kennel Club-standarden beskriver Pyrenéerna som en tolerant och tyst hund med sin familj, men en som inte kommer att tveka att försvara sitt territorium frÄn inkrÀktare.

Bichon Frise

Asian International Dog Show

Bichon Frise

Bichon-frisen Àr en mild, lekfull hund, och enligt den amerikanska kennelklubben (AKC) Àr "en glad instÀllning rasens kÀnnetecken". Den intelligenta lilla bichonen Àr uppfödd som en följeslagare. Eftersom det inte Àr mycket större Àn den genomsnittliga huskatten, kan en bichon och en vÀnlig katt göra bra lekkamrater, speciellt nÀr de samlas upp. NÀr du introducerar en katt och en hund för första gÄngen, ge varje utrymme att undersöka varandra utan otillbörlig stress genom att anvÀnda lÄdor eller babygrindar. En skrÀmd eller aggressiv katt kan lash ut och skrapa en hund och smÄ hundar Àr sÀrskilt sÄrbara för kattklor.

Boxare

Boxer hund, sidovy, nÀrbild

Boxare

MÄnga hundar som tolererar barn Àr ocksÄ toleranta mot katter och boxaren Àr inget undantag. En medelstor hund med en lÄng arbetshistoria, dÀribland krigshandelshundar, fastighetsmÀklare och jakt, Àr den moderna boxaren frÀmst köpt som familjedjur. De Àr sÀrskilt skonsamma med barn, och de flesta Àr mycket bra med katter.

Blandras

Terrier hund och katt sitter pÄ en soffa

De flesta hundar, oavsett ras eller ras, blandas, om de Àr vÀlutbildade och uppvuxna med katter, kommer att vara toleranta, om inte tillgivna, med familjekatten.

Blandade rashundar har temperament sÄ varierade som deras utseende, och mÄnga raserhundar kan vara mycket bra med katter. De flesta hundar, oavsett ras eller ras, blandas, om de Àr vÀlutbildade och uppvuxna med katter, kommer att vara toleranta, om inte tillgivna, med familjekatten. NÀr du adopterar en vuxen hund, leta efter en som uppvÀxt med katter, eller har hÄllits i ett fosterhus med en katt. Att ta en katt-tolerant hund i en kattÀgande familj Àr mycket lÀttare Àn att fÄ en konstig hund och hoppas att allt kommer att fungera OK.


Video: BÀsta Roliga Katter Och Hundar. SammanstÀllning [Nya Hd]

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man BerĂ€ttar För En Manlig Och Kvinnlig Vaktel

✔ - Registrering Av En Katt Som Ett Emotionellt Stöddjur

✔ - Varför TĂ€cker Katter Deras Ansikten NĂ€r De Sover?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!