Webbplatsen Handlar Om Husdjur

De Bästa Hundmatarna För Hundar Med Pankreatit

Hundar med pankreatis kräver en kost av högkvalitativ, mager mat. Kommersiella dieter finns tillgängliga eller du kan homecook din hunds mat. Vets rekommenderar receptdieter till en sådan som hill's prescription diet canine i / d eller royal canin veterinary diet canine digestive low fat lf 20 torr eller konserverad mat.


Pankreatit är en smärtsam sjukdom som uppträder hos hundar när bukspottkörteln blir inflammerad. Framgångsrik behandling beror på att vila i bukspottkörteln så mycket som möjligt och ge stödjande vård. Hundar som har upprepade episoder av pankreatit bör matas med låg fetthalt för livet för att förhindra ytterligare återkommande. Det finns receptbelagda dieter skapade speciellt för hundar med pankreatit och andra gastrointestinala tillstånd, men de kan vara dyra. Högkvalitativa, naturliga, fettsnåla hundmatar är tillgängliga hos de flesta leverantörer av djurfoder och innehåller begränsade ingredienser som uppfyller riktlinjerna för utfodring av hundar med pankreatit. Vissa människor föredrar att laga mat till sina hundar, och vissa livsmedel rekommenderas och är ganska lugnande för hundar som lider av pankreatit.

överbilden av hunden tittar upp i skål med mat

Bukspottkörteln

Bukspottkörteln är en körtel i buken, nära levern. Den består av två delar, var och en med egen funktion. En del producerar enzymer som kommer in i tarmarna och hjälper till vid matsmältningen, medan den andra delen producerar insulin, ett hormon som reglerar blodsockernivåer och metabolism.

Vad är pankreatit?

Det finns två former av pankreatit: akut och kronisk. Enligt doktor Mary Labato, DVM, internmedicin, Tufts University School of Veterinary Medicine, "Pankreatit kan vara väldigt seriös. Det kan köra spalten från mild med kräkningar till livshotande och orsaken till snabb död. Akut pankreatit är inflammation i bukspottkörteln som uppträder plötsligt med liten eller ingen permanent patologisk förändring. Kronisk pankreatit är en fortsättande inflammatorisk sjukdom som ofta åtföljs av irreversibla förändringar. "

Vanliga symptom är aptitlöshet, slöhet, feber, buksmärtor, kräkningar, känslighet vid beröring och mer vocalizing än vanligt. Foder inte hundar som visar dessa tecken på obehag. Det är bäst att låta hundar göra vad deras kroppar säger att de ska göra: hjälp sig läka genom att inte äta. Behandling börjar med att minska eller stoppa allt ätande och drickande och använda en IV för att hålla hundar hydrerade och deras elektrolyter balanserade.

Prescription dimm mat

Skål med hundmat

När en hund är i stånd att äta igen rekommenderas en låg fetthalt för att minimera överstimulering av bukspottkörteln. Lättfett i hundmat definieras som 9 procent eller mindre i torrfoder, 7 procent i fuktig och 4 procent i konserverad (våt) mat. Att mata små, vanliga måltider medan din hund återhämtar sig är mindre belastande på bukspottkörteln. Hundvaktare, veterinärer och nutritionists har starka åsikter om vad hundar med pankreatit ska äta. Hundar som återhämtar sig från akut pankreatit upprätthålls ofta på en lätt smältbar, fettbegränsad receptbelagd diet.

Veterinärer rekommenderar ofta receptbelagda dieter, antingen för en viss tidsperiod eller för resten av hundens liv. Några receptbelagda dieter finns tillgängliga för Royal Canin Veterinary Diet Canine Digestive Low Fat LF 20 torr eller konserverad, en diet som är begränsad i fett och formulerad för att hjälpa till med hantering av pankreatit. En annan receptdiet är Hill's Prescription Diet Canine i / d eller Prescription Diet Canine w / d. Båda innehåller mycket smältbara näringsämnen och har låg fetthalt. Eukanuba Reducerad fett är en annan mat som föreslagits vid djurkliniker.

Kommersiell hundmat

Du kan köpa högkvalitativa, magera kommersiella livsmedel som innehåller utmärkta, ofta organiska ingredienser utan recept. De har begränsade ingredienser och rekommenderas för hundar som återhämtar sig från pankreatit, överviktiga hundar och hundar med andra gastrointestinala problem.

Några av dessa livsmedel är: Wellness Core Reduced Fat (RF), en kornfri mat; Canidae Platinum; Avoderm Chicken & Rice; Eagle Pack Holistic Fish Formula; Innova fettkonserver med lägre fetthalt; Kalifornien Natural Low Fat Rice & Lamb Meal Vuxen Kibble; Naturbalans sötpotatis & fisk torr; eller Canned och Natural Balance Reduced Fat (innehåller ris). Kibble bör blötläggas i varmt vatten eller fettfri, lågsaltbuljong, och du bör servera all mat vid rums- eller kroppstemperatur.

Hemlagad diet

Enkel och intetsägande måltider som kokt kyckling med ris eller potatis, ostämd stallost och kyckling eller kalkon organisk babymat är bra val för hemlagad hundmat. En lätt diet till att börja med är överkokt vitt ris med extra vatten, kombinerat med en fettfattig proteinkälla, till exempel kokt skinnfritt kycklingbröst, mager kockost eller kokt hamburgare (kokning avlägsnar det mesta av fettet).

Enligt hundens nutritionister kan en hundpankreatitdiet omfatta hudlösa vita köttkyllor, magert nötkött, nötkött, nötkreatur, nötköttlever, äggvita, icke-fet vanlig yoghurt, havregryn, korn och fettfri stuga ost. Kokade grönsaker som broccoli, kål, blomkål, mörka lövgröna, vinterkvash och sötpotatis kan också övervägas, eftersom dessa livsmedel innehåller låga mängder fosfor och fett. Overcooking stärkelse livsmedel som ris eller potatis öka deras smältbarhet.

Hundar som matas med en mycket låg fetthalt kan bli bristfälliga i vitamin A och E, så att tillsätta laxolja eller kokosnötolja till kosten kommer att hjälpa till. Laxolja har visat sig vara fördelaktig vid behandling av akut pankreatit och bör alltid ges i kombination med vitamin E.

Vad du än matar, börja med små mängder matade ofta, sex till åtta måltider om dagen eller mer. Små måltider stimulerar bukspottkörteln mindre och är mindre benägna att utlösa kräkningar. Om du inte kan laga mat för din hund, försök att mata små portioner under hela dagen av helt naturlig, högkvalitativ hundmat eller alternativa mellan dessa hundmat och hemlagade måltider.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Varför Är Katter Så Besatta Med Badkar?

✔ - Hur Man Hus-Tränar En Strökhund

✔ - Hur Man Gör En 125-Gallon Fisk Tank


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!