Webbplatsen Handlar Om Husdjur

The Best Temperament Dog Breeds

Hundar med de bÀsta temperamenten har flera saker gemensamt, Àven om de varierar i storlek och utseende.


Hundar med de bÀsta temperamenten har flera saker gemensamt, Àven om de varierar i storlek och utseende. De strÀvar efter att behaga sin person och njuta av mÀnniskor i allmÀnhet. Medan det finns ett brett urval av vÀlmÄende hundraser att vÀlja mellan, bestÀmma vilken hund som passar din livsstil. De bÀsta raserna för förorts- och landsliv kanske inte lika bra i stÀderna. En aktiv person kommer sannolikt att föredra en annan ras Àn en individ som i första hand Àr en soffpotatis.

Fader och son sitter med hund pÄ halmbalar

En ung pojke och pappa petting deras golden retriever.

Labrador Retriever

Hund sitter i snö

En labrador retriever sitter i snön.

Det finns en anledning att Labrador Retriever konsekvent rankas först i det Ă„rliga antalet amerikanska Kennel Club-registreringar. Labs Ă€r "aktiva, vĂ€nliga och utĂ„tgĂ„ende" enligt AKC rasen beskrivning. Det, och deras lĂ€tta utbildningsförmĂ„ga, gör dem till hundens val som service och ledarhundar. Även om Lab har ett enastĂ„ende temperament, Ă€r han inte perfekt. AKC skĂ€mtar inte om den "aktiva" delen, och mĂ„nga Labs tar inte sig ner under 5 Ă„rs Ă„lder. Oavsett om det Ă€r svart, choklad eller gul, labben Ă€r ganska shedder. Om du tar med dig en lab, investera i en bra dammsugare.

The Golden Retriever

Golden Retrievers spelar dragkamp med leksak i trÀdgÄrds nÀrbild

TvÄ golden retrievers spelar.

FrÄn och med 2015 rankas den gyllene retrieveren tredje i AKC: s registreringslista. Gulden delar mÄnga kvaliteter med Lab, inklusive ett bra temperament. Men samtidigt som han Àr aktiv, Àr han inte lika hög energi som hans Labrador-kompisar. Han gör en utmÀrkt familjehund, eftersom han Àr bra med barn och andra husdjur. En nackdel: Goldens lider av en hög cancernivÄ. För att undvika potentiella hjÀrtskador, köp en valp frÄn en ansedd uppfödare som skÀrmar avelhundar för sjukdomen.

Beagle

Beagle valp sittande pÄ kvinnans knÀ

En beaglevalp sitter pÄ kvinnans varv.

Bra natured och lycklig lycka, beagleen gör en bra följeslagare. Alltid en av AKC: s 10 bÀsta raser, den hÀr mindre sportiga rasen kommer tillsammans med katter och andra hundar, och adores kids. Oavsett hur mycket din beagle Àlskar dig, kom ihÄg att han styrs av hans nÀsa. Att lÄta honom vara ledigt Àr alltid ett bra förslag, Àven om han Àr vÀlutbildad. En bra doft kommer att börja honom efterföljande.

Bulldogen

Söt lyckliga engelska bulldogghund valpar leker utomhus

TvÄ bulldogvalpar som kör i grÀset.

Om du hÀnger med din hund nÀr du tittar pÄ tv Àr mycket mer tilltalande Àn att regelbundet ta en hög energi hund pÄ lÄnga promenader, Àr bulldogen sÀllskapsdjur för dig. Dessa rynka hundar behöver inte mycket trÀning och har inte överflödig energi. De har lugna, vÀnliga dispositioner och Àlskar att behaga. Till skillnad frÄn mÄnga andra hundar Àr bulldogen generellt bra med mycket smÄ barn. Rasen gÄr inte bra i varmt vÀder och borde spendera de flesta sommarmÄnaderna i ett luftkonditionerat hem.

Collie

Boarder collie hund leker

Collie springer över grÀsfÀltet.

"Lassie" blev inte en superstjĂ€rnor av misstag. Vanliga collieegenskaper - intelligens, hĂ€ngivenhet, vĂ€nlighet - kompletteras av hundens utbildningsförmĂ„ga och önskan att behaga. Även om din collie inte kan rĂ€dda dig frĂ„n fara som den kĂ€nda TV-kollagen, Ă€r han modig och kan ha möjlighet att lĂ€sa dina humör. Naturligtvis behöver det hĂ„ret regelbundet grooming, men du belönas med en vacker hund.

IrlÀndska Setter

IrlÀndsk Setter söker

En irlÀndsk setter stÄr i ett fÀlt.

Om du vill ha en löpare eller cykelkompani med ett bra temperament, kan den irlÀndska setteren fylla rÀkningen. Denna stora hund med det ljuva röda hÄret Àr vÀnligt, aktivt och Àlskar att leka. Den lekfulla naturen betyder inte att han inte Àr lÀtt utbildad. Denna tillgivna hund gör en enastÄende lekfull för aktiva barn.


Video: TOP 10 FRIENDLY DOGS

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Var Gör Din Hund Potty NĂ€r Det Är En Snöstorm?

✔ - Kattraser Som Stannar SmĂ„

✔ - SĂ„ HĂ€r HĂ„ller Du Din Katt SĂ€ker Och Lycklig Medan Du Är Borta


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!