Webbplatsen Handlar Om Husdjur

De Bästa Sätten Att Shampoo En Goldendoodle

Goldendoodles är en hybridhundras skapad genom att kombinera en pudel och en golden retriever.


Goldendoodles är en hybridhundras skapad genom att kombinera en pudel och en Golden Retriever. Den resulterande rasen blandar de temperamentella och fysiska egenskaperna hos båda typerna av hundar. Bland dessa egenskaper är en kappa med ett pudelströms utseende men en finare konsistens som den Golden Retriever (se Referens 1). Omsorg för hundens unika hår kräver en ordentlig schamponeringsmetod för att säkerställa ren och frisk kappa.

Välja schampo

Även om det finns många typer av hundschampon som är tillgängliga, kräver känsligheten hos en Goldendoodle hud till kemikalierna i dessa schampon ofta användningen av humant shampoo-produkter. En skrapa baby shampoo är mild nog på hundens hud samtidigt skyddar ögonen från irritation. Två-i-ett-schampo och balsamkombinationer är ett annat alternativ som också gör det lättare att kamma genom hundens päls när badtiden är över. Om inte hundens päls har blivit smutsig, bör Goldendoodles bara badas en gång i månaden.

Ansikte

Det är viktigt att undvika att få shampoo i Goldendoodle ögon under badprocessen. För att säkerställa att inga suds kommer i kontakt med ögonen, kan ägarna avstå från schampo i ansiktet till förmån för en fuktad tvättduk för att torka bort eventuell smuts. Du kan också använda en applikatorflaska för att applicera icke-tårar barnschampo i små mängder till områdena runt ögonen, öronen, munnen och näsan. En tandborste hjälper till att skapa skum i specifika områden som sedan sköljs noggrant med vatten.

Kropp

När shampooing av en Goldendoodle kropp ska shampoo appliceras direkt på kappan från nacke till svans. När man arbetar med skum är det viktigt att man flyttar ner hundens kropp för att undvika att få shampoo i hundens ögon. Under schamponeringsprocessen kan en fintandad kam användas för att ta bort knutar och knölar. Dessutom hjälper kammen bort skräp som kan fångas i hundens päls. Hela kroppen, inklusive undervagnen, benen, svansen och ryggen ska shampooeras för att säkerställa att hunden är helt ren.

sköljning

Att skölja ordentligt är viktigt för hälsan hos en Goldendoodle kappa och hud. När schampon lämnas i hundens päls resulterar det i torr och irriterad hud. Goldendoodles måste sköljas flera gånger med en lång duschslang som gör att ägare och groomers kan ta bort alla spår av schampo från hundens kropp. För att undvika att shampoo hamnar i hundens ögon ska de sköljas framifrån och bakåt.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Min Hund Slickar På Hennes Fot Och Limning

✔ - Naturliga Aptitstimulerande Medel För Hundar

✔ - När Slutar Katter Att Växa? Tillförlitliga Sätt Att Veta När Katter Når Sin Fulla Storlek


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!