Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Black Russian Terrier Dog Breed Fakta & Information

Om du har rÀtt livskvalitet för en smart, modig och ibland envis hund sÄ kanske du vill övervÀga den svarta ryska terrier.


Om du funderar pÄ att anta en hund, mÄste du hitta rÀtt ras som passar din livsstil. Detaljer som storlek, energinivÄ och personlighet kan verkligen pÄverka inte bara ditt hem utan lyckan hos din nya furievÀn. Att göra din due diligence och undersöka Àr ett bra sÀtt att starta adoptionsprocessen!

Om du har den rÀtta typen av liv för en smart, modig och ibland envis hund sÄ kanske du vill övervÀga den svarta ryska terrier.

svart terrier pÄ en vit bakgrund

Det grundlÀggande

Den svarta ryska terrier Àr en storstor hund med en vuxen hund som vÀger 80-130 pund, enligt The American Kennel Club. Manliga svarta ryska terrier kan vara upp till 27-30 tum lÄnga och honor kan fÄ upp till 26-29 tum lÄnga. Den svarta ryska terrÀngens livslÀngd Àr 10-12 Är.

Ett inlÀgg som delas av Neli Suler (@ neli.suler) den 19 okt 2017 kl. 11:48 PDT

Historien

Under ledning av överste G. Medvedev frÄn Central Military School of Working Dogs, The Red Star Kennel, utvecklades rasen i Sovjetunionen (sÄlunda deras namn!). Gradvis spridda den svarta ryska terrÀngen till de baltiska lÀnderna, Ukraina och Sibirien. NÀr de vÀxte i popularitet sprids de ocksÄ utomlands till Finland, Ungern och Tjeckoslovakien och sÄ smÄningom till USA!

Den svarta ryska terrÀngen erkÀndes officiellt av AKC 2004 och Àr med i Alaskas malamut, Rottweiler och Bernese berghund i arbetsgruppen!

Ett inlÀgg delat av @fedya_brt den 18 oktober, 2017 kl. 10:09 PDT

Personligheten

Lugn, sjÀlvsÀker och modig Àr bara nÄgra av egenskaperna för att beskriva Black Russian Terrier. Enligt Animal Planet Àr svart ryska terrier reserverade med frÀmlingar och mycket knutna till och skyddande av deras familj.

De Àr snabba elever men kan vara mycket envisa ibland. De Àr ocksÄ mycket tillgivna och sÀllskapliga hundar som vill vara runt mÀnniskor. De Àr stora med barn men mÄste ses över andra hundar och ha rÀtt introduktioner.

Ett inlĂ€gg som delas av РОжЫĐș Romanoffa (@ r0manoffa) den 18 okt, 2017 kl. 12:51 PDT

Utseendet

Dessa hundar ser annorlunda ut Àn nÄgon annan. De vÀger sÄ mycket som 140 pund och stÄr sÄ hög som 30 tum vid axeln! Dessa stora hundar har en helt svart dubbelrock, vilket Àr hur de överlevde som militÀra hundar pÄ nÄgra av de kallaste platserna pÄ jorden, som Sovjetunionen.

Svarta ryska terrier Àr utrustade med en stark kropp för att hjÀlpa dem att utföra sina uppgifter som en pÄlitlig vakt och militÀr hund. De Àr storbenade och vÀlmusklade.

Ett inlÀgg delat av @ tareph.odin_ den 17 oktober 2017 kl. 11:51 PDT

Black Russian Terrier Essential Facts

  • Personlighet: Smart, sjĂ€lvsĂ€ker, modig, ibland envis; skyddande av nĂ€ra och kĂ€ra, avskild med frĂ€mlingar
  • EnerginivĂ„: NĂ„got aktiv
  • SkĂ€llningsnivĂ„: SkĂ€ller vid behov
  • Shedding: Seasonal
  • Grooming: Veckovis
  • Bra med barn: BĂ€ttre med tillsyn
  • TrĂ€ningsförmĂ„ga: Reagerar bra
  • Höjd: 27-30 tum (manlig), 26-29 tum (hona)
  • Vikt: 80-130 pund
  • LivslĂ€ngd: 10-12 Ă„r

Intresserad av andra raser? Kolla in den hÀr artikeln för att fÄ reda pÄ om hundar verkligen tycker om att Àta lÀxor och den hÀr listan över olika raser av raka hundar.


Video: Dogs 101 - Black Russian Terrier

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man SĂ€tter Ner En Sjuk Hund

✔ - Hur Man TrĂ€nar En Svart Labhund

✔ - Hur Mycket FörtĂ€rkt Borde Du Mata Din Hund?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!