Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Border Collie Training Secrets

UnderrÀttelsen av grÀnskolliehundar Àr ett dubbelkantat svÀrd som kan fungera mot dig i trÀning. Border collies trÀningshemligheter hjÀlper dig att undvika problem.


Ranking som den mest intelligenta hundrasen av mer Àn 200 professionella hundlöfdighetsdömare, du förvÀntar dig att border collie ska vara relativt lÀtt att trÀna. Inte sÄ snabbt. Medan det Àr sant att grÀnskollier kan lÀra sig mycket snabbt, bör det inte misstas att det Àr lÀtt att trÀna. Tillsammans med att lÀra sig önskvÀrda beteenden lÀr grÀnskollier ofta mÄnga oönskade. TrÀning av en smart border collie krÀver omsorg och precision sÄ att du inte hamnar förstÀrka problematiska beteenden.

Border collie hÄller upp tass

DrÀnera ut energi

GrÀnskollierna föddes selektivt för att samla fÄr frÄn bergen som hittades lÀngs grÀnsen till England och Skottland. Detta krÀvde en ras som var kÀnslig för kommandon, ljus pÄ fötterna och vÀlsignade med massor av uthÄllighet sÄ att de kunde sprida efter fÄr hela dagen. NÀr det hÄlls som husdjur krÀver grÀnskollier ett jobb att göra och det kan vara utmanande att utöva dem tillrÀckligt. Om du inte har fÄr, mÄste du hitta lÀmpliga uttag för denna rasens behov av trÀning eller sÄ kommer du att hamna med en grÀnskollie som hoppar av vÀggarna. Tömning av dessa energinivÄer Àr hemligheten för en lugnare border collie som kan koncentrera sig pÄ dina kommandon pÄ ett kontrollerat sÀtt.

LĂ€r dem

Det Àr ingen hemlighet att arbetande grÀnskollier kan sÀrskilja de minsta variationerna i deras herdens visselpipor som svarar pÄ lÀmpligt sÀtt för varje ton, men inte mÄnga vet att denna kÀnsla för deras handlarens visselpipor gör kantkollierna mycket skickliga till att lÀra sig ord. Ta Rico, border collie som lÀrde sig 200 ord, eller Ànnu mer imponerande, Chaser, border collie som lÀrde sig mer Àn 1000 ord. Genom en process som kallas snabb kartlÀggning, din border collie har förmÄgan att öka sin ordförrÄd ocksÄ. HÀr Àr nÄgra tips:

  • LĂ€r handlingsord genom att sĂ€ga ordet av Ă„tgĂ€rden nĂ€r din hund utför det. Till exempel, sĂ€g "gĂ€sp" varje gĂ„ng din border collie gĂ€spar. Genom repetition bör din border collie börja associera ordet med Ă„tgĂ€rden och börja utföra den efter att ha hört dig uttala den.
  • Visa ett objekt och upprepade gĂ„nger sĂ€ga objektets namn. EfterĂ„t, testa din border collie förstĂ„else genom att placera det i nĂ€rheten ett annat objekt och be honom att ange det efter att ha hört dig uttala sitt namn. Beröm och belöning för att indikera den rĂ€tta.
  • LĂ€r namnen pĂ„ fler objekt och testa sedan hundens förmĂ„ga att diskriminera ett visst objekt bland de andra.

StÄ pÄ dig

Border collies kan vara extremt kÀnsliga för de minsta ljuden eller rörelserna du gör. Denna predisposition kan leda till frustrerande trÀningssessioner, eftersom du kan kollisera grÀnsen med att förutse dig genom att utföra kommandon redan innan du öppnar din mun. För att lösa detta problem Àr hemligheten att hÄlla din mark. StÀrka inte beteendet som brÀnner det med godis, beröm eller nÄgon form av positiv feedback, annars kommer du att berÀtta för honom att det Àr bra att anvÀnda sin egen bedömning och engagera sig i slumpmÀssiga handlingar. IstÀllet ignorerar beteendet och försöker igen nÄgra sekunder senare. NÀr han en gÄng tillÄter dig att uttala kommandot utan att förutse, var noga med att lovorda och belöna. Genom att ignorera felet och belöna rÀtten, bör din border collie komma ikapp snabbt.

TrÀna alternativa beteenden

MÄnga border collies Àr tyvÀrr övergivna eftersom de engagerar sig i instinktiva beteenden som var mycket vÀrda av herdar Är sedan. MÄnga hundÀgare har svÄrt att acceptera en grÀnskollis intensiva herdingsinstinkt, sÀrskilt nÀr de innebÀr att jaga bilar eller försöker samla och nypa joggare eller till och med barn. Det Àr viktigt att inse att instinktiva beteenden varken Àr utbildade eller lÀrda. Medan det inte finns nÄgot sÀtt att ta bort denna instinkt, Àr den goda nyheten att den Ätminstone kan modifieras och omdirigeras till andra mer önskvÀrda och lÀmpliga aktiviteter. Koppla in din border collie i ett roligt spel av Frisbee eller om du vill göra honom extra glad, registrera honom i en fÄrbesÀttning, och om inga fÄr finns i ditt omrÄde, lÄt honom upptÀcka den trevliga sporten av Treibball.

Börja pÄ höger pota

Uttrycket "en ounce av förebyggande Àr vÀrt ett pund av botemedel" speglar perfekt vad du ska göra med en border collie valp. Missa inte pÄ det tidiga fönstret för socialisering i denna ras som ofta hÄller fast av naturen. LÀr din border collie frÄn början hur man beter sig runt mÀnniskor, andra djur och barn. Tidig trÀning och socialisering kommer att stÀlla grunden för att förhindra beteendeproblem, och om du nÄgonsin mÀrker utbrott av ett nytt problem, Àr hemligheten att lösa det snabbt en inskrivning av en professionell för att hjÀlpa dig och "nypa det i knoppen".


Video: Border Collie Training - Secret

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - 15 SĂ€tt Att Skydda Ditt Husdjur FrĂ„n Sommarrisker

✔ - Hur Man Tar Bort Hund Urin Lukt Med VinĂ€ger

✔ - Varför Finns Det En Kula Av Kullet?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!