Webbplatsen Handlar Om Husdjur

En Blåsning På En Hunds Tass

Aktiva hundar kommer sannolikt att ta ett spill eller stötta sina tassar från tid till annan.


Aktiva hundar kommer sannolikt att ta ett spill eller stötta sina tassar från tid till annan. Många gånger med ett spill kan det leda till att din hund blåser sin tass eller ben. Medan de flesta blåmärken inte har någon anledning till oro, är det viktigt att övervaka ditt husdjurs blåmärken och vara välkända i behandlingen av blåmärken.

En blåsning på en hunds tass: eller

Skada

Ett blåmärke uppträder när din hunds hud får ett slag. Detta kan hända om din hund faller från en upphöjd yta, något släpps på din hund eller din hund träffar en hård yta medan du kör eller spelar. Din hund är mörkad när den träffas tillräckligt hårt för att bryta de små blodkärlen under huden vid kontaktpunkten.

symtom

Kryssningar är lila eller svarta i färg. Denna färgning resulterar i att blodet från de trasiga blodkärlen sönder under huden vid kontaktpunkten. Många blåmärken kommer att höjas och svullna. Det kan vara svårt att fånga dessa tecken på en hund, eftersom pälsen ofta täcker någon synlig skada på huden. Det är viktigt att försiktigt kontrollera din hund för blåmärken om du vet att den nyligen har fallit eller stött på något. Kolla på blåmärken om du ser att din hund går oddligt eller föredrar en viss del av kroppen.

Behandling

De flesta blåmärken kommer att läka sig inom 5 till 7 dagar. Kyckling av det drabbade området kommer att underlätta hundens smärta och påskynda läkningsprocessen. Kylning av det skadade området med is hjälper till att de brutna blodkärlen sammandras, vilket både minimerar graden av blåmärken och hjälper till att återhämta sig. Om din hund är i fortsatt smärta efter att blåmärken har blivit fullt formad, håll en varm tvättduk på skadan. Detta kommer att lugna smärtan som kommer från blåmärken.

Kronisk blåmärken

Om din hund visar tecken på kronisk blåmärken är det viktigt att ta det direkt till veterinären, eftersom oförklarlig blåmärken kan vara tecken på en allvarligare sjukdom. Onormal blåmärken är symptomatiska på hemostas, blodplättsstörningar och vissa kärlsjukdomar. Om du misstänker att din hunds blåmärken har orsakats av något annat än ett slag mot huden, är det viktigt att få en professionell åsikt.


Video: REAL TIGER PRANK!!! ft. VITALY | Prank Academy | Episode 9

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Bryr Sig Om En Hund Som Förlorade En Tånagel

✔ - Gravida Fish Symptom

✔ - Hur Man Botar En Hunds Dålig Andedräkt


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!