Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Kan Katter Äta Ostron?

Katter Àr tamdjur som fortfarande har naturliga instinkter som Àrvade frÄn sina vilda förfÀder.


Katter Àr tamdjur som fortfarande har naturliga instinkter som Àrvade frÄn sina vilda förfÀder. Kattkatter med mÀnskliga Àgare som matar dem en hÀlsosam, fyllig kost kommer fortfarande att lockas till andra livsmedel och kan bjuda pÄ middagsbordet precis som hundar. KattÀgare Àr ibland frestade att ge in till sin katts tiggeri, men inte alla mÀnskliga livsmedel Àr sÀkra för hushÄllskatter. Fisk och skaldjur som ostron har möjliga hÀlsorisker för mÀnniskor, men riskerna för katter Àr Ànnu högre.

Ostron

x

Enzymatiska problem

Ostron innehÄller enzymer som har liten effekt pÄ mÀnniskor nÀr de Àts. Katter pÄverkas dock annorlunda av dessa enzymer Àn mÀnniskor Àr. Enzymer som ingÄr i ostron förstör tiamin i kattens kropp, speciellt nÀr de Àts i stora mÀngder. Tiamin Àr ett B-vitamin katter behöver överleva. Brist pÄ tiamin frÄn att Àta ostron kan leda till neurologiska störningar, anfall och koma. Till och med konsumerar en liten mÀngd ostron kan skada en katt.

Matförgiftning

Att Ă€ta rĂ„a ostron Ă€r vanligt i vissa delar av vĂ€rlden. Även om vissa mĂ€nniskor föredrar ostronad Ă„ngad eller stekt, Ă€r rĂ„a ostron en annan typ av lĂ€ckerhet. Bakterierna som lever i ostron kan dock göra mĂ€nniskor och katter sjuka. Okokta ostron kan bĂ€ra Vibrio vulnificus, en bakterie som kan orsaka mag- och tarmproblem hos mĂ€nniskor och katter. Katter kan dö frĂ„n diarrĂ© som orsakas av Vibrio vulnificus-infektioner. uttorkning kan snabbt döda en katt.

Föroreningsförgiftning

Ostron lever naturligt i havsvatten oceaner. Även om vissa ostron kommersiellt odlas hĂ„lls de ofta kvar i ostronplantor i havsvatten. TyvĂ€rr skadar mĂ€nskligheten havet genom oljespill, kull och andra toxiner som vi slĂ€pper ut i vĂ€rlden. Ostron som odlas i förorenat vatten kan döda katter som Ă€ter dem, Ă€ven om föroreningen inte Ă€r tillrĂ€ckligt stark för att pĂ„verka mĂ€nniskor. Föroreningar kan förgifta katter och orsaka fysisk skada samt dödsfall.

Kommersiell mat

De flesta hushÄllskatter lever av kommersiella husdjursdieter av sina Àgare. Torr kattmat och vÄt kattmat skapas genom att blanda ingredienser som kött, korn och vitaminer. Fisk- och skaldjursmakad kattmat favoriseras av mÄnga katter, som har en naturlig attraktion att fiska. Kattmat som innehÄller ostron kan dock ha samma negativa hÀlsoeffekter som att Àta ostrona. Kommersiell kattmat med ostron kan vara farlig för katter.


Video: Marcus Oscarsson: M och KD gÄr som katter kring het gröt - Nyhetsmorgon (TV4)

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Lindar En Hunds Öroninfektion Med Olivolja

✔ - Tecken PĂ„ Försenad Graviditet Hos Hundar

✔ - Hur Man BerĂ€ttar Om En Pekin Ducks Kön


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!