Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Kan Katter Äta Ananas?

Ananas Ă€r en lĂ€cker och nĂ€ringsrik frukt för mĂ€nniskor, men gör detsamma för vĂ„ra kattvĂ€nner? Är ananas sĂ€kra för att katter ska Ă€ta? Svaret Ă€r ja, men det finns bestĂ€mmelser.


FÀrsk ananas med skivor pÄ trÀstrukturen bakgrund

De Ă€r den typiska frukten pĂ„ en tropisk semester, och de Ă€r ocksĂ„ en lĂ€cker toppning för att sprida pĂ„ din pizza. Ananas Ă€r en lĂ€cker och nĂ€ringsrik frukt för mĂ€nniskor, men gör detsamma för vĂ„ra kattvĂ€nner? Är ananas sĂ€kra för att katter ska Ă€ta?

Svaret Àr ja, men det finns nÄgra bekymmer att vara medveten om.

Är ananas sĂ€kra för att katter ska Ă€ta?

Katter kan Àta ananas, men endast en liten mÀngd rekommenderas. FÀrsk frukt anses vara en hel mat, fri frÄn tillsatta ingredienser och potentiella toxiner. Medan ananas inte skadar din katt Àr det viktigt att notera att ananas innehÄller en hög mÀngd fruktos och nÀr de Àts i stora mÀngder kan diarré förekomma. En liten bit ananas ibland borde vara bra som en behandling för din katt, men bara var noga med att övervaka kvantiteten.

Hur ska ananas serveras?

Se till att nÄgon ananas du tjÀnar till en katt Àr skinnad och har ett mjukt och slÀtt inre kött, utan frön eller vÄgar som kan orsaka risk för kvÀvning. SkÀr ananas i smÄ bitar, ca 1/4 tum tjock och servera aldrig mer Àn 1-2 stycken i taget.

NÀr du introducerar ananas till din katt för första gÄngen, se efter tecken pÄ allergi eller matsmÀltningsbesvÀr som krÀkningar eller diarré.

Katmatning

Vad sÀgs om konserverad ananas?

Konserverad ananas bör undvikas eftersom det utgör faror som frÀsch frukt inte gör. Ananas i en burk eller en plastbehÄllare Àr ofta mÀttad i juice med hög sockerhalt. Dessutom innehÄller sirap konserveringsmedel som Àr oförutsÀgbara nÀr de Àtas av en katt. Konserverade och bearbetade frukter Àr inte heller lika rena som deras fÀrska motsvarigheter.

Slutsats

NÀr du serverar fÀrskt, skalat, och i smÄ mÀngder kan ananas vara en trevlig behandling för att din katt snackar pÄ gÄng och tid. Det Àr alltid viktigt att övervaka ditt husdjurs beteende nÀr man introducerar en ny mat i sin kost. Om du mÀrker ovanligt beteende, krÀkningar eller diarré, sök genast veterinÀrmedicinska tjÀnster.


Video: Felix Tomatketchup Passar INTE Till Allt - Ananas

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - NĂ€tsĂ„r PĂ„ Katter

✔ - Hur Man BerĂ€ttar Om Nyfödda Valpar FĂ„r Mjölk

✔ - NĂ€r Blir En Katt Senior? FörvĂ€nta Dessa Scener Av Livet Som Felines Ålder


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!