Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Kan Hundar Gråta Tårar Av Sorg?

Hundar har tämnats av människor cirka 15 000 år och varje husdjursägare från och med nu kan förmedla någon historia om deras hund som ger dem en form av förståelse och komfort i tider av sorg.


Hundar har tämnats av människor cirka 15 000 år och varje husdjursägare från och med nu kan förmedla någon historia om deras hund som ger dem en form av förståelse och komfort i tider av sorg.

Kan hundar gråta tårar av sorg?: inte

Master Communicators

Forskning har visat oss att hundar är mästerkommunikatörer men det har inte visat oss att de kan visa empati eller verkligen förstå vår smärta. I en studie 2006 instruerades hundägare om falska hjärtattacker och deras husdjur misslyckades (till skillnad från Lassie) för att hämta hjälp. Men det finns talar om hundar som gör exakt motsatsen till vad denna forskning säger. Kanske är hundar verkligen mästare kommunikatörer och de kan skilja mellan en verklig och falsk hjärtinfarkt? Kanske.

Ett svar på tårar

Olika studier har föreslagit hundar, men svarar unikt på tårar. En online studie som publicerades i tidskriften Animal Cognition vid University of London har upptäckt att hundar mest sannolikt skulle närma sig en gråtande person mer än någon som hummer eller pratar, och de svarade också med underdanigt beteende för en person som grät. Så här förväntar du dig en hund att reagera om de förstod vår smärta (men igen säger forskare att detta inte är ett bevis på att de gör det.) Vad hundarna gjorde gjorde var skilja mellan gråt och humming som visar oss att de inte drivs rent av nyfikenhet men av något annat starkare övergripande svar.

Doggie Tears

Vilket leder oss till en annan fråga: Kan hundar gråta tårar av sorg? Jag kan inte tala av erfarenhet här eftersom vår hund faktiskt har ett problem med torra ögon som vi måste behandla med ett ögonsalva som smörjer ögonen och ger honom tårar. Andra hundar kan faktiskt kasta några tårar men det är inte från känslor som vi känner till dem. Ja, hundar är sympatiska varelser som delar våra glädje och sorger men emotionellt gråt är vanligtvis en handling som hör samman med människor. Det här är inte att säga att hundar inte upplever känslor eftersom de har varit kända för att bedröva på egen väg, inte nödvändigtvis genom att slita tårar. När din hund blir upprörd kan du märka några vattna ögon på grund av deras speciella situation. När de inte vill att du ska lämna eller de inte får sin doggy-behandling eller någon trampar på en tass eller en svans - alla dessa fall är traumatiska för en hund och kan orsaka whining och tårar.

Andra orsaker till Doggie Tears

Allergier är den stora orsaken till en hunds vattna ögon. Varje blinkning av hundens ögon ger tårar som kommer att köra ner hundens ansikte om din hund har blockerat tårkanaler. Det här ser definitivt ut som att gråta! En infektion eller något irriterande hundens ögon kan också göra detsamma. Om din hunds ögon ständigt vattnar, gör du bäst den veterinärutnämningen för en kontroll, speciellt om deras ögon utsöndrar mer än tydliga tårar. Om urladdningen är gul, slem eller blodig är något fel och måste behandlas. Forskare har också visat oss att hundar har neurala vägar som liknar en människas och de kan uppleva fysisk smärta på samma sätt som vi. Vissa hundar har även en IQ jämförbar med en 3-årig människa! Så med allt detta går för dem är jag helt enkelt inte övertygad om att hundar inte upplever känslomässiga svar som avundsjukdom, sorg och ibland tårar av smärta och glädje!


Video: Vila i frid, Halle Louisiana

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Vad Är Den Normala Leverenzymnivån I En Hund?

✔ - Top 10 Large Breed Dog Foods

✔ - Nötkreatur Ivermektin För Hundar


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!