Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Kan Hundar Äta Majs På Cob?

Doggies har en instinkt som scavengers att äta allt de kan hitta, oavsett om det är ätbart eller inte. När sommar- och grillsäsongen närmar sig, kommer många människor att betjäna...


Doggies har en instinkt som scavengers att äta allt de kan hitta, oavsett om det är ätbart eller inte. När sommar- och grillsäsongen närmar sig, kommer många människor att betjäna majs på coben - utsökt för människor, men potentiellt farliga för valpar. Medan en kärna eller två majs inte vanligtvis skadar en hund, kanske du vill ingripa om Skruffy får tag på det som är kvar på majsen på spiken som du lämnat obevakad på plattan.

Kan hundar äta majs på cob?: majs

Söta majskärnor i träskål över vit

Kornkärnor på egen hand är en stor energikälla för människor och hundar!

Den goda

Majs i sig, är inte giftigt eller allmänt skadligt för hundar. Corn är en utmärkt energikälla på grund av dess höga kolhydratinnehåll, enligt veterinär Brent Mayabb. Corn innehåller också essentiella fettsyror, protein och naturliga antioxidanter. Om du skrapar bort några kärnor från coben och erbjuder dem till din hund eller låter honom städa bort några majsrester när du håller fast vid cob, bör du inte förvänta dig några större problem så länge han inte är allergisk mot vissa livsmedel.

Det dåliga

De kvarvarande majskärnorna som sitter fast i coben kan vara frestande att mata till din hund, men tänk på att känsliga hundar ibland kan utveckla allergier mot majs som orsakar besvärliga symtom som nässelfeber, röd klåda och tarmkänslor. Men i motsats till allmän tro är majs inte en vanlig orsak till allergiska reaktioner hos hundar. Majs var faktiskt ansvarig för mindre än 2 procent av alla allergier hos hundar, enligt en studie.

Den fula

Ätit majs på spisen

Cob själv kan vara mycket farligt för din pooch!

Den största risken med majs på cob är att hundar kan svälja hela spindeln eller en stor bit av den. Ofta kan hundar passera de mest ofattbara föremålen, men majs på cob är ofta en av de svåraste att passera på grund av dess storlek. När en gång intagits fastnar coben någonstans inom hundens matsmältningsorgan som orsakar en partiell eller fullständig intestinal obstruktion. Det betyder att en majs på spolen stulen från bordet kan få Scruffy att hamna på bordet, men den här gången är kirurgen bord.

När ska man besöka en Vet

Medan ibland majs på cob kan passera ojämnt i stora hundar, är medelstora och små hundar större risk för obstruktion. Om din hund gobbled upp majs på cob klockan för tecken på problem som kräkningar, ansträngning under avföring, aptitlöshet, magont och whimpering och rastlöshet. I så fall ska din hund se en veterinär omedelbart och var försiktig med att aldrig mata majs på cob igen.


Video: Att äta en majskolv

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Kvalificerar En Hund Som Service Djur

✔ - Om Dog Neck Cones

✔ - Vad Om En Spay Incision Blir Infekterad?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!