Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Kan Hundar Äta Valnötter?

Det finns flera typer av nötter hundar ska inte äta, och valnötter är en av dem.


Glasskål med valnötter på rustik homespun servett

Vissa hundar älskar nötter. Om du är en av de hundarna och du läser detta, har jag tyvärr dåliga nyheter. Det finns flera typer av nötter du borde inte äta, och valnötter är en av dem.

Varför är valnötter giftiga?

Medan tekniskt inte giftigt för hundar kan valnötter vara orsaken till stora gastrointestinala problem. De kan orsaka allting från magsåren upprörd (en fancy term för en upprörd mage) till magproblem, som är ganska allvarliga. Valnötter tar lång tid för hundens magar att bryta ner, varför de kan leda till blockeringar.

Dessutom är valnötter lätt att kväva på. Om du är en hundägare eller om du ens har en vag idé om vad en hund är, vet du förmodligen att hundar tenderar att scarf deras mat ner. Det finns risk att hunden inte tygar en valnöt ordentligt innan den sluger den, vilket gör valnötterna en allvarlig kvävningsrisk.

Dessutom innehåller alla nötter höga fettnivåer, och kan leda till magbesvär hos hundar, så det är bäst att undvika dem.

Veterinary Pet Insurance Infographic: hundar och nötter

Vad ska man göra om hunden äter en valnöt

Om din hund oavsiktligt intar ett litet antal valnötter, håll ett öga på dem, men gör inte panik. Som många andra nötter är valnötter inte så bra för hundar, men en mycket liten mängd kommer förmodligen inte att skada dem. Om de intar ett stort antal valnötter, verkar ha dem fångade i halsen eller har magproblem efter att ha konsumerat dem, ring din veterinär omedelbart.

Dessutom, om din hund förbrukar en mögelväxt valnöt (eller någon annan form av mögelmutter), ring din veterinär. Mögliga valnötter och andra mögliga nötter kan innehålla tremorgeniska mykotoxiner, vilket kan orsaka anfall hos hundar.

hundslickande kotletter

Om din hund ser på valnötter så här, ge inte in

Slutsats

Det finns ingen verklig fördel att ge dina valnötter till hundar, och de kommer med stor risk. Det är bäst att undvika att ge din hund valnötter, liksom de flesta andra nötter.

Kom ihåg att om du någonsin har oro över din hunds diet eller frågor om att införa en ny mat, kontakta alltid din veterinär.

Är du redo att lära dig mer om din hunds diet? Börja med den här artikeln om hundar och tranbär, och lär dig varför både vitlök och skinka är skadliga för din bästa vän.


Video: HUNDAR JORDNÖTTER ELLER TIGERBALSAM - MatiVlog #1

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Sluta Behandla Din Katt Som En Hund

✔ - Tips För Att Bota Munskärningar På Hundar

✔ - Hur Man Tar Hand Om Moderhunden Efter Att Hon Ger Födseln


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!