Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Kan Hundar KĂ€nna Igen Sin Egen Ras?

MÄnga hundÀgare har undrat sig pÄ denna frÄga, och vissa insisterar pÄ att deras hund kÀnner igen andra hundar av sin ras. Det finns dock inga bevis för att backa den teorin; Àven om det i verkligheten verkligen inte varit mycket forskning pÄ Àmnet alls.


Vi vet att hundar kan kÀnna igen andra hundar. Men kan de kÀnna igen en annan medlem av sin egen ras?

RELATERADE: Antecknar syskonhundar varandra?

MĂ„nga hundĂ€gare har undrat sig pĂ„ denna frĂ„ga, och vissa insisterar pĂ„ att deras hund kĂ€nner igen andra hundar av sin ras. Det finns dock inga bevis för att backa den teorin; Även om det i verkligheten verkligen inte varit mycket forskning pĂ„ Ă€mnet alls.

TvÄ hundar

Det finns bevis pÄ att hundar med olika ansiktsformer kommunicerar annorlunda. Till exempel anvÀnder raser med lÄnga snouts, som Labrador retrievers eller tyska herdar, sina snouts i sina kommunikationssignaler till andra hundar. Brachycephalic (flat-faced) hundar som pugs, Ä andra sidan, har inte samma lÄnga nÀsa som faktor i sin kommunikation.

tvÄ golden retriever hundar utomhus

Av detta skÀl kan det vara att hundar med liknande formade ansikten har en lÀttare tid att kommunicera med varandra. Men Àven den teorin Àr spekulativ.

WOOF: Kan hundar kÀnna igen andra hundar?

MÀnniskor tenderar att antropomorphisera sina hundar. I sannhet, om din hund möter en annan hund av samma ras och verkar följa med henne, kan det vara av olika skÀl. BÄda hundarna kan helt enkelt vara vÀlsocialiserade, kan helt enkelt vara lekfulla, eller det kan vara för hemliga hundsskÀl.

SÄ nej, din hund kÀnner förmodligen inte igen medlemmar av sin egen ras (ledsen). Men oroa dig inte, de Àr fortfarande smarta.


Video: WHAT COLOR DOES IT SMELL LIKE?!?! | We Are The Davises

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Vanlig Är En Kollapsad Trachea Hos Valpar?

✔ - Kan Katter Se Bilder?

✔ - Hur Man Vet NĂ€r Du Ska SĂ€tta Din Hund Ner


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!