Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Kan Hundar Se Bilder?

De flesta hundarnas syn Àr inte fantastiskt. Deras luktsinne Àr i första hand vad de anvÀnder för att samla information om vÀrlden. SÄ det Àr ganska otroligt att de inte bara kan se fotografier, de kan kÀnna igen sina Àgare i dem.


Har du nÄgonsin visat din hund ett foto av dina tvÄ, hoppas att jaga i sentimentalitet tillsammans? Det Àr en knep frÄga, eftersom alla har gjort exakt det.

Hundar Àr fantastiskt instÀllda pÄ mÀnniskor, men deras syn Àr vÀldigt annorlunda Àn vÄra. Kan hundar faktiskt se fotografier?

Hand ta ett foto av en liten hund

Vi har goda nyheter för dig: Svaret Àr ja!

De flesta hundarnas syn Àr inte fantastiskt. Deras luktsinne Àr i första hand vad de anvÀnder för att samla information om vÀrlden. SÄ det Àr ganska otroligt att de inte bara kan se fotografier, de kan kÀnna igen sina Àgare i dem.

MER: Kan hundar kÀnna igen sina Àgare pÄ telefoner?

I en studie frÄn Helsingfors universitet i Finland observerade forskare 31 hundar nÀr de tittade pÄ en videoskÀrm med olika bilder av mÀnskliga och hundens ansikten. NÄgra av ansiktenna var bekanta med hundarna (deras Àgare eller en annan hund som de levde med) och nÄgra var frÀmlingar.

Labrador retriever i en mobiltelefon

Forskarna fann att hundar faktiskt kunde uppfatta ansikten i bilderna och att de var mer benÀgna att fixa blicken pÄ ett vÀlbekant ansikte Àn en obekant. De fann ocksÄ att hundar tycktes föredra att titta pÄ bilder av andra hundar över mÀnniskor - Àven deras Àgare. Hundarna i studien tittade pÄ foton av andra hundar under lÀngre perioder Àn de tittade pÄ foton av mÀnniskor, oavsett om de mÀnskliga ansikten var bekanta eller ej.

MER: Kan hundar kÀnna igen andra hundar?

Andra studier visar liknande resultat. Över hela linjen visar hundar kapaciteten att se stillbilder och dessutom att kĂ€nna igen bekanta ansikten. Det hĂ€r Ă€r ganska hĂ€pnadsvĂ€ckande, förrĂ€n nyligen trodde vi att mĂ€nniskor och primater hade denna förmĂ„ga.

SÄ snygga du att blÀddra igenom fotoalbum med din hund nÀr du kÀnner dig sentimental. Ta bara med nÄgra bilder av mat för att försÀkra dig om att deras uppmÀrksamhet inte glider.


Video: En till bild som man kan se min hund`s 3 valpar

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Vad Är Orsakerna Till Svart Tunga Hos Katter?

✔ - Steroid Alternativ För Hundar

✔ - Kim Brophey'S Guide To Understanding Dog Behavior Är Wake-Up Call Pet FörĂ€ldrar Behöver


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!