Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Kan Jag Använda Bio-Olja På Min Hund?

Ett antal hälsoprodukter har övergått till användning för hundvård, men det är viktigt att du först konsulterar din veterinär innan du försöker något som inte ingår i din hunds vanliga hälsoprocedur.


Ett antal hälsoprodukter har övergått till användning för hundvård, men det är viktigt att du först konsulterar din veterinär innan du försöker något som inte ingår i din hunds vanliga hälsoprocedur. Medan den senaste trenden med Bio-Oil-popularitet har folk raving om produktens fördelar för hudreparation, finns det flera aspekter att tänka på innan du bestämmer om det är säkert för din hund.

Kan jag använda bio-olja på min hund?: inte

Mineralolja

En återställande hudprodukt måste penetrera flera hudskikt för att regenerera skadad cellulär struktur. Biooljans första ingrediens - mineralolja - är en biprodukt av petroleum som sitter ovanpå huden och bildar en barriär som hindrar andra läkande ingredienser att komma över det, enligt WebMD.com. Det betyder också att den filmiga beläggningen som den bildar hindrar luft från att cirkulera i och runt en hunds krackade dynor, sårbar näsvävnad eller heta fläckar, som fäller toxiner i kroppen och tillåter dem inte att fly.

BHT

Miljön arbetsgruppen listar en hel mängd toxiska effekter av BHT på laboratoriedjur, inklusive allergier, immunotoxicitet och cancer. Används som konserveringsmedel, fungerar denna ingrediens för att stabilisera oljegenskaperna så att de inte blir rancida. Många länder har förbjudit BHT från mänskliga produkter, men enligt Sabine Contreras från The Dog Food Project tillåter USA fortfarande att människor och djur utsätts för skadliga effekter på bearbetade livsmedel och personliga hygienartiklar som Bio-Oil.

Förtäring

Bio-Oil är en giftfri topisk produkt som inte är avsedd för intag, enligt Drugs.com. Det här är en oro när du överväger användningen på din hund, eftersom det är mycket troligt att du slickas och slugas. Det petroleumbaserade innehållet kommer att leda till att matsmältningen störs på samma sätt som motorolja gör och kan kräva en resa till veterinären beroende på hur mycket som konsumeras. Tecken på intag innefattar löst avföring, ätande gräs för att uppmuntra kräkningar och dricka mycket vatten.

Hundspecifika produkter

I stället för att använda en Bio-Oil-produkt som tillverkas för människor, välj en som tillverkas speciellt för djur. Dermoscent Bio Balm Skin Reparation Care for Dogs är ett sådant alternativ som är tillverkat utan mineralolja eller BHT, istället för att använda naturliga och organiska ingredienser som glycin maxfröolja, elaeis guineensfröolja och melaleuca cajputiolja som absorberas fritt i huden för att ge läkning resultat.


Video: Testar Bio Oil// I samarbete med Bio Oil

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Mates Katter

✔ - Vad Ett Paraplycockatoo Kan & Kan Inte Äta

✔ - Steroid Biverkningar På Hundar


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!