Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Kan Jag TvÀtta En Valp Med Baby Shampoo?

Precis som en mÀnsklig bebis, behöver valpar ocksÄ sÀrskild vÄrd.


Precis som en mÀnsklig bebis, behöver valpar ocksÄ sÀrskild vÄrd. Detta inkluderar att ge henne rÀtt saker och rengöra henne med produkter som Àr lÀmpliga för en valp. Innan du lÀcker upp nÄgra slumpmÀssiga hushÄllsprodukter, Àr det bÀst att bekanta dig med vad som Àr och vad som inte Àr sÀkert.

Kan jag tvÀtta en valp med baby shampoo?: valp

Är Baby Shampoo okej?

Barnschampo Ă€r i allmĂ€nhet lĂ€ttare pĂ„ plĂ„nboken Ă€n de flesta hundschampon, men Ă€r det sĂ€kert? Det beror pĂ„ din hund samt typen av schampo. Enligt doktor Cary Waterhouse, Ă€gare till Lake Union Veterinary Clinic, Ă€r det sĂ€kert att anvĂ€nda ett mjukt, unscented, klart barnschampo för att bada de flesta hundar. Viktigare Ă€r det frekvens dĂ€r du ska anvĂ€nda shampoo, liksom ingredienserna i schampot. (Se alltid till att vĂ€lja ett varumĂ€rke som Ă€r unscented, klar istĂ€llet för en med tillsatta fĂ€rger eller dofter.) SĂ„ lĂ€nge du inte överbadar din pooch med grejerna, bör en hund med frisk hud och kappa tvĂ€ttad var fjĂ€rde till Ă„tta veckor göra det bra. Om du tvĂ€ttar din hund oftare Ă€n det hĂ€r Ă€r det bĂ€st att INTE anvĂ€nda nĂ„got schampo för mĂ€nniskor, men en mild schampo speciellt formulerad för en hund din Ă„lder. Även hundar och valpar som behöver sĂ€rskild uppmĂ€rksamhet pĂ„ grund av loppor eller hudförhĂ„llanden bör inte anvĂ€nda humant schampo. Kontakta din veterinĂ€r för de bĂ€sta alternativen för din hund.

Hur ofta att bada

Du vill inte tvÀtta din pooch för ofta, oavsett vilken typ av schampo du anvÀnder. Detta kommer att ta bort de naturliga, fördelaktiga oljorna frÄn hennes pÀls. Det kan ocksÄ torka ut huden, vilket gör att det kliar. Din valp kan börja skrapa huden, vilket kan leda till inflammation, hudskador och möjligen bakteriell tillvÀxt. FrÄn och med 3 eller 4 veckor kan du börja ge henne bad. Bathe din valp inte mer Àn var 3 till 4 veckor, men vÀnta varje nÄgra mÄnader Àr bÀttre.

Varför inte anvÀnda vanlig schampo för vuxna?

Vuxna schampo Àr utformad speciellt för att arbeta med surheten hos en persons hÄrbotten. Eftersom vuxen mÀnsklig hud Àr surare Àn en hunds hud har vanligt schampo starkare pH-balanseringsmedel i det Àn det behövs för att rengöra en hunds hud ordentligt. DÀrför Àr den för hÄrd för anvÀndning pÄ hundar. Babyshampo Àr formulerad för att vara mildare Àn vanlig vuxen shampoo. Detta beror pÄ att en barns hud Àr mycket kÀnsligare Àn en vuxnas hud. Eftersom baby shampoo inte Àr lika stark eller hÄrd, Àr det sÀkrare att anvÀnda pÄ en valps kÀnslig hud.

Även om mĂ„nga hundĂ€gare har funnit framgĂ„ng med att anvĂ€nda babysjampo, bör du alltid kontakta din veterinĂ€r eller hunds groomer innan du anvĂ€nder den regelbundet för din hund.

Medel:
Amerikanska samhÀllet för att förebygga grusomhet mot djur: Groom Your Dog
King5: Är det OK att tvĂ€tta din hund med baby shampoo?
Djurplats: Badar din valp
Hundkanal: NÀr ska man börja bada en valp

Om författaren
Susan Revermann Àr en professionell författare med pedagogisk och yrkeserfarenhet inom psykologi, forskning och undervisning. Hon har en kandidatexamen frÄn University of Washington i psykologi, fokuserad pÄ forskning, motivationsbeteende och statistik. Revermann har ocksÄ en bakgrund i konst, hantverk, grönt liv, utomhusaktiviteter och övergripande fitness, balans och vÀlbefinnande.


Video: Lady Gaga, Bradley Cooper - Shallow (A Star Is Born)

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Varför SlĂ„r Min Hund Och SkĂ€ll PĂ„ Ingenting?

✔ - Varför Förlorar Min Hund Intresse För Leksaker?

✔ - Kan Hundar Förbinda Sig Med Katter?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!