Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Kan Min Hund Känna Mig När Jag Kommer Hem Innan Jag Ens Kommer Fram?

Har de en sjätte mening eller hundar plockar upp på miljöanpassningar.


Varje hundägare kommer att berätta för hunden att de kan känna dem som kommer långt före någon mänsklig burk. Men är det bara vår uppfattning, eller kan hundar verkligen berätta när vi är på väg hem innan vi sätter foten i byggnaden?

Kan min hund känna mig när jag kommer hem innan jag ens kommer fram?: hund

Det finns en allmän konsensus bland experter som hundar verkligen kan känna när vi kommer hem i förväg. Även om det ännu inte finns ett definitivt svar på hur de vet finns det ett par hypoteser som skulle förklara detta fenomen.

Forskning tyder på att hundar och människor har utvecklats för något som 32.000 år. Det betyder att vi har utvecklats parallellt med varandra och lär oss varandra i olika årtusenden. Hundar är trådbundna för att hämta mänskliga signaler, och de kan känna signaler som vi inte ens vet att vi ger ut.

Ett inlägg delat av Dean (@deanthebasset) den 29 april, 2017 kl 07:43 PDT

Här är ett tydligt exempel: Om du bor i ett hus och kör en bil till jobbet har du förmodligen bevittnat att din hund blir upphetsad när hon hör din bil i uppfarten. Det beror på att hon har lärt sig att ljudet av den speciella bilen betyder att hennes älskade ägare inte är långt efter.

Men vad händer om du inte kör en bil, eller om du inte bor någonstans med en uppfart? Det är där hundens förkärlek för associerat lärande verkligen sparkar in. Matt Shipman vid North Carolina State University ger det här exemplet: "Om du tar tunnelbanan och brukar komma hem klockan 5:30 kan hunden utlösas av den lokala bussen som körs av varje dag klockan 5:25. " Det kan även finnas andra signaler i ditt hem. Kanske din partner eller rumskompis börjar alltid laga mat 30 minuter innan du kommer hem, eller kanske matar de katten 10 minuter innan du kommer hem.

Kan min hund känna mig när jag kommer hem innan jag ens kommer fram?

Dessutom kan hundens fantastiska luktsinne spela en roll i deras fördjupade kunskaper om vår ankomst. I Alexandra Horowitz bok Att vara en hund, hon skriver att förutom hundernas otroliga uppfattning om miljöanpassningar kan det vara att luktarna som vi lämnar runt huset när vi går minska i en jämn mängd varje dag. " Med andra ord kan din hund veta att din doft är starkast på morgonen och minskar till en jämn nivå varje dag. När doften dämpas till den nivån, vet de att det är dags för deras ägare att komma hem.

Ett inlägg som delas av This.Xolo.Life. (@thisxololife) den 14 maj 2017 klockan 1:05 PDT

Det finns inte många studier på hundar som förutser deras ägares ankomst, så ovanstående hypoteser förblir hypoteser för nu. Men en sak är säker: Hundar är fantastiska.

Är du intresserad av att lära dig mer om vad du läser? Bläddra sedan igenom den här artikeln om huruvida din katt skulle äta dig eller inte? Också, som oss på Facebook och gå med i vårt nyhetsbrev för att lära dig mer om ditt husdjurs beteende.


Video: David Guetta & Sia - Flames (Official Video)

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Färgar En Kanin

✔ - Hur Man Skär En Cockatiel Slinga

✔ - Genomsnittliga Livslängder För Populära Husdjur


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!