Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Kan Valpar Ge Äldre Hundar Distemper?

NĂ€r du ser floppy öronen och lekfulla antics av ​​din nya valp Ă€r det sista du tĂ€nker att han skulle kunna bĂ€ra en skrĂ€mmande sjukdom.


NĂ€r du ser floppy öronen och lekfulla antics av ​​din nya valp Ă€r det sista du tĂ€nker att han skulle kunna bĂ€ra en skrĂ€mmande sjukdom. Om din nya kompis verkar lite under vĂ€dret kan det vara de första tecken pĂ„ distemper, som lĂ€tt kan sprida sig till andra hundar i ditt hem.

Kan valpar ge Àldre hundar distemper?: distemper

Vad Àr Distemper?

Distemper Àr en sjukdom som orsakas av ett virus som Àr relaterat till mÀsslingviruset hos mÀnniskor. Viruset pÄverkar din pups andnings-, gastrointestinala och centrala nervsystemet. De tidigaste symptomen Àr typiska som förkylning, vilket orsakar nysning, hosta och rinnande nÀsa och ögon. NÀr sjukdomen fortskrider kommer din hund att utveckla hög feber, fysisk svaghet, diarré och krÀkningar. I de senaste skeden av sjukdomen kan han lida av anfall, förlamning eller hysteri nÀr viruset börjar attackera nervsystemet. TyvÀrr Àr viruset dödligt i upp till 50 procent av fallen, och det finns för nÀrvarande inget sÀtt att bota distemper.

KĂ€nslighet

Det mest troliga sÀttet att din fyrbenta vÀn kommer fÄnga sjukdomen Àr nÀr han Àr en ung valp och har inte fÄtt sina skott Ànnu, men hundar av alla Äldrar kan fÄ sjukdomen om de inte har vaccinerats mot den. Eftersom en Àldre hunds immunförsvar inte Àr lika stark Àr han sÀrskilt utsatt för risken om han aldrig fick ett sÀmre vaccin. Om du rÀddade en valp och Àr osÀker pÄ hans vaccination och hÀlsohistoria borde han besöka din veterinÀr för att fÄ en ren hÀlsokoll innan du tar hem hemmet. Om dina andra kamrater har vaccinerats ska de vara sÀkra.

Hur Àr Distemper Spread?

Distemper Àr lÀtt att sprida frÄn hund till hund. Om din hund kommer i kontakt med kÀke, blod eller saliv frÄn en smittad hund, kan det göra honom sjuk. Om din nya valp har störd och delar en vattenrÀtt, husdjurssÀng eller hÀnger nÄgonstans i samma bostadsutrymme som en Àldre hund, kan han fÄ din Àldre hund sjuk. Om din Àldre kompis redan har en annan infektion, kan det göra honom Ànnu mer utsatt för att fÄ missnöje.

Förebyggande

RÄdfrÄga alltid en kvalificerad veterinÀr om ditt husdjurs hÀlsa och vÀlbefinnande. Att fÄ din pup vaccinerad Àr det bÀsta sÀttet att hÄlla honom skyddad. Han behöver sin första vaccination nÀr han Àr mellan 6 och 8 veckor gammal. Hans vaccin kan ha ett namn som bestÄr av ett till synes slumpmÀssigt urval av alfabetet, men varje bokstav indikerar en sjukdom som vaccinmÄlen. DHPP Àr ett vanligt sÀtt att förkorta vaccinet. "D" i namnet stÄr för distemper. "H" betyder att det skyddar mot hepatit. "P" s stÄr för Parvovirus, ett dödligt virus och parainfluenza, en vanlig orsak till andningssjukdom hos hundar.


Video: Going in Style (2017)

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Kan Jag SĂ€ga Om Min Beagle Är Gravid?

✔ - RĂ€ckvidden Av Lukt I K9 Hundar

✔ - HĂ€r Är Vad Hundar Tycker Är Roligt


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!