Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Canine Maternal Instincts

Om du nÄgonsin sett en mamma hund med sina valpar ser du förmodligen att hon Àr naturligt bra med dem.


Om du nÄgonsin sett en mamma hund med sina valpar ser du förmodligen att hon Àr naturligt bra med dem. Moder Natur har förberett hundar att vara mammor, sÄ det finns inget behov av trÀning innan en kull anlÀnder. SjÀlvklart finns det undantagstider nÀr mamma inte vet vad man ska göra eller bara inte Àr intresserad av att göra det. Hennes kull kan krÀva nÄgon hjÀlp frÄn en mÀnniska.

Canine Maternal Instincts: maternal

Moring Instinct

Maternalinstinkt beror delvis pÄ hormonet oxytocin, som sparkar in efter att en hund ger upphov till födseln. Hormonet gör att en mamma accepterar sina barn och fÄr henne att skydda dem. Oxytocin Àr hormonet för kÀrlek och svartsjuka, enligt Modern Dog Magazine-som kan förklara varför en ny mamma inte bara Àlskar men ocksÄ Àr extremt skyddande för sina nyfödda.

ValpvÄrd

En mammas hund som har god hÀlsa - och har en intakt moderinstinkt - borde kunna ta hand om sina valpar utan mÀnsklig intervention. Hon kommer att mata dem, stÀda dem och uppmuntra dem att gÄ pÄ toaletten genom att slicka regelbundet pÄ dem. Hon kommer ocksÄ att tillbringa mycket tid med dem först och hÄlla dem varma och sÀkra tills de öppnar sina ögon och lÀr sig att utforska vÀrlden pÄ egen hand. Om inte mamma Àr sjuk eller inte har tillrÀckligt med mjölk, Àr mÀnskligt ingripande alls inte nödvÀndigt.

Unga mammor

Unga mammor Àr ibland oförmögna att ta hand om sina valpar ordentligt. Detta kan bero pÄ att deras kroppar inte producerar tillrÀckligt med oxytocin eller eftersom de inte Àr mogna nog att förstÄ vad man ska göra eller hur. Det hÀr Àr speciellt vanligt hos avvikande hundar, som kanske har sin första kull nÀr de bara Àr mÄnader gamla. Oxytocin kan ocksÄ saknas hos mammor som mÄste gÄ igenom en C-sektion snarare Àn att ha en naturlig födelse.

Avvisa en valp

SĂ„ om de flesta kvinnliga hundar har en naturlig modersinstinkt, varför skulle de avvisa en valp? Du kan klandra moder naturen för detta. I naturen överlever bara de starka. Även om hundar har tĂ€mts lĂ€nge, kvarstĂ„r kunskapen inom dem. SĂ„ om en mammas hund avvisar bara en valp ur en kull, Ă€r det chans att det finns nĂ„got fel med den valpen - kanske en missbildning eller en allvarlig sjukdom som gör det osannolikt att han kommer att överleva till vuxen Ă„lder. Eftersom mamma har andra valpar att ta hand om, kommer hon att avvisa ringen som har liten chans att överleva sĂ„ att hon kan koncentrera sig pĂ„ att ta hand om resten. NĂ€r detta hĂ€nder kan endast mĂ€nskligt ingripande, inklusive flaskmatning och ett besök hos veterinĂ€ren, rĂ€dda valpen.


Video: The mothering instinct of animals.

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hem Remedies För Fetta Tumörer Hos Hundar

✔ - Hur Man Stoppar Hundens Tantrums

✔ - Infektioner I Hundanal


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!