Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Egenskaper Hos Frenchies

MÀnniskor anvÀnder ofta den kÀrleksfulla termen "frenchie" nÀr man hÀnvisar till den franska bulldoggens hundras. Termen har blivit ett förkortat smeknamn för den populÀra rasen, pÄ grund av sitt ursprung i franska och engelska hÀrkomst. Dagens video historien om frenchie sedan 1800-talet har franska bulldoggar varit kompanjonhundar, i motsats till sporthundar som sina gamla slÀktingar engelska eller amerikanska bulldoggar.


MÀnniskor anvÀnder ofta den kÀrleksfulla termen "Frenchie" nÀr man hÀnvisar till den franska bulldoggens hundras. Termen har blivit ett förkortat smeknamn för den populÀra rasen, pÄ grund av sitt ursprung i franska och engelska hÀrkomst.

Egenskaper hos Frenchies: franska

Frenchies historia

Sedan 1800-talet har franska bulldoggar varit kompanjonhundar, i motsats till sporthundar som dess gamla slÀktingar engelska eller amerikanska bulldoggar. I mitten av 1800-talet började mÀnniskor i England odla bulldoggar med terrier, pugs och andra smÄ raser för att skapa mindre hundar. Den franska bulldogen fÄr sitt namn frÄn rasens popularitet i Frankrike, speciellt Normandie, dÀr den avstÀngda rasen skickades frÄn England dÀr den ansÄgs vara underlÀgsen. Under 1800-talet var Frenchies (och fortfarande) mycket eftertraktade av socialiter och kreativa typer som författare och artister.

Fransk Bulldog Breed Standard

Den franska bulldogen gjorde sin första debut i The Westminster Kennel Club Dog Show 1896. Det var omkring denna tid som rasen standarden förklarades och kÀnnetecknas som vi kÀnner igen den idag, en liten muskulös byggnad med ett fyrkantigt huvud och fladdermus -stil öron. De har platta muzzles och mÄste ha solida svarta nÀsor för att tÀvla i hundshow. De har kort hÄr och en mjuk kappa med varierande fÀrger, inklusive brindle, fawn och vit eller en kombination av brindle och vit. Enligt den amerikanska kennelklubben fÄr rasen inte överstiga 28 pund.

The Frenchie Temperament

Franska bulldoggar krÀver inte mycket trÀning och Àr vanligtvis mildt, men de kan barka eller varna sina Àgare nÀr en frÀmling nÀrmar sig sitt territorium. De krÀver inte omfattande grooming och Àr lojala.

Frenchie Health

Eftersom hundarna har platta muzzles, Àr det viktigt att denna ras aldrig blir muzzled. Frenchies behöver ett coolt, skuggat omrÄde att sitta i nÀr det Àr varmt ute eftersom de har en tendens att snabbt överhettas. Rasen, som engelska bulldoggar och pugs Àr benÀgen för ögonproblem och bör dÀrför fÄ sina ögon rengöras regelbundet. PÄ grund av deras dvÀrgade avel kan de drabbas av ryggradsproblem. Röntgen kan visa dessa Àrftliga sjukdomar före avel.


Video: Hundehuset med Trude & Einar: Ansiktspleie for hunder

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Ökar Alkaliniteten I Fisketankar

✔ - Hur Man Dödar Lopparlarver

✔ - Hur Man SkĂ€rper Wahl Clippers


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!