Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Rymmer En Hund När Hans Ägare Lämnar

Oavsett om det är en tillfällig separering eller för evigt farväl, kan hundar känna sig övergivna när deras ägare lämnar.


Oavsett om det är en tillfällig separering eller för evigt farväl, kan hundar känna sig övergivna när deras ägare lämnar. Och eftersom du inte kan förklara för dem att "det är okej, mamma kommer tillbaka snart", nästa bästa sak du kan göra är att hjälpa dem att hantera sorgen att bli kvar.

Rymmer en hund när hans ägare lämnar: hans

Tips # 1 - Ta upp några av hundens ägodelar om du kan. En gammal T-shirt eller en filt som luktar sin ägare skulle hjälpa, eller åtminstone Doggies favoritleksaker eller något som påminner honom om hemma. Detta är särskilt viktigt om Doggie är den som går bort från sitt hem och behöver något för att ge honom lite tröst.

Tips # 2 - Ge Doggie skäl att vänta på sin svans. Om ägaren kan berätta vad han gillar - går, spelar fånga, spenderar tid med andra hundar - försök att ge Doggie just det. Detta kommer inte att radera minnet för den frånvarande ägaren, men det kommer åtminstone att visa honom att han fortfarande kan njuta av sitt liv. Om du adopterar Doggie utan chans att prata med sin ägare, måste du jobba lite hårdare för att räkna ut vad han älskar.

Tips # 3 - Prata med honom så mycket du kan. Det spelar ingen roll hur mycket han förstår - en kärleksfull röst kan vara lugnande för ett husdjur som känner sig övergiven. Om du ser Doggie ser deprimerad och saknar intresse för roliga aktiviteter eller mat, berätta för honom att han är en bra hund och att saker kommer att bli bra. Pet honom eller krama honom medan du gör det här.

Varning: Även om en kort period av känsla är normal, kan hundar som vägrar att äta eller leka i mer än några dagar vara deprimerade. I de flesta fall kan det vara svårt att älska Doggie som löser problemet. Vissa hundar kanske behöver medicin eller extra veterinärt stöd för att hjälpa dem att komma över det faktum att deras ägare är borta. Tala med din veterinär om du inte ser Doggie förbättras trots dina bästa ansträngningar.


Video: Emil tatuerar

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Resa Längd Med En Hund

✔ - Hur Man Väljer Rätt Fågelbur

✔ - Hur Mycket Grusar En 30-Gallon Fisktank?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!