Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vanliga Misstag När Clicker Träna En Hund

Clicker träning är en effektiv metod för positiv förstärkningsträning som uppmuntrar hundar genom en sund association (clicker) och matbelöning när hunden gör rätt. På så sätt kan tränaren kommunicera det önskade resultatet snabbare ab ddirectly till hunden.


Clicker träning är en effektiv metod för positiv förstärkningsträning som uppmuntrar hundar genom en sund association (clicker) och matbelöning när hunden gör rätt. På så sätt kan tränaren kommunicera det önskade resultatet snabbare ab ddirectly till hunden. Du kan dock undergräva dina ansträngningar om du gör något av följande Top 3 clicker-träningsfel.

Klicka utan att behandla

När du börjar en clicker träningspass med din hund, se till att du har gott om godis åt sidan. När du klickar, ger omedelbart din hund en mycket liten matbit. Speciellt under de första månaderna av träningen, gör aldrig klickljudet utan att ge din hund en omedelbar belöning. Genom att alltid följa klicket med en behandling kan du motivera din hund att lyssna på klickern och samarbeta närmare med dig. Om du misslyckas med att erbjuda din hund en behandlingsbelöning, kan han bli ointresserad eller börja disassociera ljudet med positiv förstärkning.

Klickar för ofta

Klicka bara och ge en behandling till din hund när han lyssnar på ditt givna kommando eller flyttar i rätt riktning. Om du klickar för ofta kan du förvirra din hund. Istället för att lära sig rätt beteende kan din hund bli osäker på vad du frågar om honom.

Vanliga misstag när Clicker träna en hund: hund

Skickar blandade meddelanden

Den viktigaste principen för clicker träning är positiv förstärkning. Om du kombinerar klickträningens positiva förstärkning med negativ korrigering (säger nej eller ger korrigering på bandet), kommer din hund troligen att känna sig förvirrad och osäker på hur han borde fortsätta. Istället vara konsekvent i dina träningsmetoder för att göra träningsprocessen så enkel att förstå som möjligt för din hund.

Andra överväganden

Ta dig tid i träningsprocessen och var inte rädd för att upprepa lektioner tills du är säker på att din hund förstått och behärskar konceptet. Ha tålamod under träningstider och var generös med beröm när din hund lyssnar.


Video: Allt om Klicker ♪

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Kan Hundar Lukta Lågt Blodsocker Hos Personer Med Diabetes?

✔ - Hur Man Använder Gold Bond Medicated Pulver På Hundar

✔ - Är Fruktkärnor Dåliga För Hundar?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!