Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Decibel Nivå Av En Skällande Hund

Om någon frågade dig att kvantifiera högljudden hos din hunds bark, kan du vara förlorad för ord - tills du kom ihåg begreppet decibelnivåer.


Om någon frågade dig att kvantifiera högljudden hos din hunds bark, kan du vara förlorad för ord - tills du kom ihåg begreppet decibelnivåer. Decibels hjälper till att uttrycka sonisk intensitet, oavsett om det gäller din dyrbara Cairn Terrier barkning eller en orkester som spelar klassisk musik.

Decibel Nivå av en skällande hund: bark

Decibel nivå

När en hund skäller är det minst 60 decibel, enligt Southwark Council i Storbritannien. I vissa fall kan det öka till mer än 110 decibel.

Vardagliga ljud

Om du vill jämföra ljudet hos en hunds bark till några vanliga ljud, anser du att en symaskin är ungefär 60 decibel - samma ljud som en "utgångspunkt" bark. Ett barn mitt i ett skrikande tantrum går till omkring 110 decibel, vilket är detsamma som hunden skäller på den bullrigare änden av spektret. När det gäller att försvara dina öron mot eventuella skador är det en smart idé att sporta öronproppar när du någonsin utsätts för ljud som är minst 85 decibel, rekommenderar Washington Post.

Charlie

Om du letar efter verkliga exemplar av hundar med imponerande höga barkar, slösa inte tid och titta rakt på Charlie, en golden retriever från Adelaide, Australien. Sötens bark mäter i 113,1 decibel - inte till skillnad från rocklåtar sprängning på en helg live show. Lyckligtvis är pooch inte ansett som en olägenhet för sina grannar, eftersom han bara skäller när specifikt instrueras av hans ägare att göra det. Hans stora bark började när han bara var ett år i åldern. Den furry killen hedrade med titeln "högsta bark" av Guinness World Records 2013.

Varför hundar skäller

Istället för att bli frustrerad över decibel och ditt husdjurs bullriga bark, räkna ut grundorsaken bakom skällningen. Barkning är utan tvekan ett normalt beteende hos hundar, men överdriven skällning kan vara ett tecken på ett problem. Många olika saker kan utlösa skällning i hundar, inklusive ren entusiasm och lurhet, tedium, närvaro av en "invaderare", behovet av uppmärksamhet och bekräftelse och nervositet på grund av isolering och ensamhet - tänk separationsangst. Ta kärnan i det högljudda beteendet och få på vägen för att fixa det, både för din poochs lycka och för dina öron.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Är Din Katt Galen? 20 Märkliga Kattbeteenden Förklaras

✔ - Hur Man Lär En Kattkatt För Att Prata

✔ - Hur Man Gör En Inkubator För En Cockatiel


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!