Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Skulltackhundar?

En kort genomgÄng av de tre olika kapptyperna av taxhundar och skillnaden i mÀngd avskurning baserat pÄ kapptyp.


Dachshund hundar skjuler, men nÀr det gÀller mÀngden shedding, Àr de i allmÀnhet betraktas som mÄttliga shedders. Det finns emellertid viss variation i mÀngden avskjutning bland rasen baserat pÄ kapptypen. Dachshunds finns i tre olika kappslag: slÀt, lÄnghÄrig och trÄdhÄrig. Ju lÀngre en taxras kappa Àr, desto mer behöver han borstas för att hÄlla kappan frisk och hjÀlpa till med kasta.

Smooth-Coated Taxes

Smooth-coated taxer Àr de vanligaste i USA. Deras korta, glÀnsande rockar har lett dem att övervÀgas tvÀtt-och-slitage hundar. Eftersom de har mycket mindre underrock Àn lÄnghÄriga och trÄdhÄriga taxor, de skjul minst av de tre sorterna. De bör borstar en gÄng i veckan med en grooming mitt för att ta bort döda, shedding hÄr.

LÄnghÄriga taxor

LÄnghÄriga taxor har snygga, nÄgot vÄgiga ytterlackar med fleecy underrockar. Deras fleecy underrockar Àr vad som hÄller dem varma pÄ vintern och vad orsakar dem skjul mer Àn slÀtbelagda taxor. De mÄste borstar dagligen med en borstborste för att hÄlla sina plagg fri och att avlÀgsna hÄr frÄn deras ytter- och underrockar. För att avlÀgsna eventuella flÀckar som kan ha utvecklats bör de borstar med en trÄdpinneborste.

Wirehaired Taxes

Wirehaired taxer har ocksÄ tjocka underrockar som gör dem skjul mer Àn slÀtbelagda taxor, men det Àr deras bristiga ytterrockar, buskiga skÀgg och buskiga ögonbryn som orsakar dem krÀver mer grooming Àn de andra taxrasorterna. PÄ samma sÀtt som lÄnghÄriga taxor, krÀver hÄrhÄriga taxor dagligen borstning för att förhindra flÀckar och avlÀgsna avtagande hÄr. Förutom dagliga borstar krÀver Àven hÄrhÄriga taxor strippning och plockning tvÄ gÄnger om Äret, samt regelbunden trimning av skÀgg och ögonbryn.

BelÀggningstyp och personlighet

Enligt Dogtime.com, en webbplats skriven av en grupp individer med lÄng erfarenhet av att höja, rÀdda och trÀna hundar, kan en taxas personlighet vara en avspegling av sin kapptyp.

Dachshund personligheten kan variera med kapptyp. Eftersom de trÄdhÄriga taxorna har terrier i sin bakgrund, kan de vara onda problematiker. Longhairs Àr lugna och tysta, och Smooths har en personlighet som ligger nÄgonstans dÀremellan.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Mina Hundar Biter NĂ€r Jag Försöker Krossa Honom

✔ - Symptomen PĂ„ Mastcellstumörer Hos Hundar

✔ - Hur Ofta Ska Du Ge En Hund Ett Bad?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!