Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vet Hundar Och Katter När Jag Är Stenad?

Det finns ingen brist på människor som ställer denna fråga om sina husdjur på internet. Många hävdar att deras hundar och katter verkar "konstiga" när de är stenade. Men sedan är de stenade, så de är förmodligen inte de bästa domarna av konstigt beteende.


Valp och Kattunge Närbild Över Vit

Det är en fråga som mänskligheten har frågat sedan början av tiden: vet mitt husdjur när jag är stenad?

Vi vet att hundar kan upptäcka att något är avstått när deras människa är full. Gäller samma regler för marijuana?

Hundar

Det finns ingen brist på människor som ställer denna fråga om sina hundar på internet. Många hävdar att deras hundar verkar "konstiga" när de är stenade. Men sedan är de stenade, så de är förmodligen inte de bästa domarna av konstigt beteende.

WOOF: Vad kan narkotika hundar luktar?

Svaret är komplicerat och otillfredsställande: de kan känna att något är annorlunda, men de har inget begrepp med droger eller inebriation. Så, vet de om du är stenad? Eh... sorts.

Hundar, som du kanske redan vet, har en fantastisk luktsans. Forskare uppskattar att hundens luktsinne är mellan 10 000 och 100 000 gånger mer akut än vår. Självklart vet vi att hundar kan träna för att snyta droger. Så det är ingen tvekan om att de kan lukta marijuana, oavsett om det brinner (eller förångas), eller det är i en väska i fickan.

Leende Golden Retriever med solglasögon och marijuana leaf bandana

Dessutom, eftersom hundar är snyggt anpassade till våra kroppar och beteende, kan de förmodligen känna att du beter sig annorlunda när du stenar. Detta beror dock på ditt beteende - om du är den typ som bara gillar att koppla av och titta på tv, är det mindre troligt att din hund kommer att tro att något är annorlunda. Om du är den typ som blir stenad och försöker bygga modellflygplan, kommer din nedsatta dom sannolikt att vara tydligare för din hund.

katter

Vad sägs om katter, som är kända mindre anpassade till vårt beteende? Vissa människor är övertygade om att deras katter vet när de är höga, men det är inte troligt att de är sanna.

Porträtt av vacker tabbykatt i solstrålar

Det har inte varit mycket forskning på ämnet, så det är svårt att säga säkert. Men det är mycket mer troligt att din hund kan upptäcka ditt förändrade tillstånd än din katt. Richard Coss, professor i psykologi vid universiteten i Kalifornien, Davis, konstaterar att katter är mycket mer oberoende än hundar, och mindre benägna att hämta på människans försämrade tillstånd. "Om du uppträdde på ett oregelbundet sätt skulle det troligen bli avkänt av hundar, men inte av katter troligtvis", sa han i en intervju med Hopes & Fears.

RELATERAD: Är medicinsk marijuana säker för husdjur?

Medan katter har en bättre luktsans än människor, är det inte lika bra som hundar. Så ja, de kan lukta det gräs som du har i fickan, förångare, Altoids boxen, etc. Men de har ingen aning om vad det är. Katter gillar inte hundar, det är ingen kännedom om vad ett läkemedel är, så oroa dig inte, de kommer inte att narcera på dig.

Se bara till att du inte lämnar några ogräsprodukter - speciellt utsökta äpplen - ligger där ditt husdjur kunde äta dem. Det är också troligen bäst att gå med hunden innan de blir stenade, för att du inte somnar innan du tar dem ut.


Video: Det heter näsa, inte nos!

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Kostnaden För Att Behandla Mange Hos Hundar

✔ - Hur Man Berättar Om En Boxare Är En Full Ras

✔ - How-Geckoödlor-Adapt-Sin-Miljö


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!