Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Får Hundar Skämt När Man Ser Skrämmande Filmer?

Läs detta före nästa netflix-binge.


Titta här - du sitter hemma med lamporna avstängd och tittar på den senaste skräckfilmen på TV, och ditt hjärta racerar. Du kramar närmare ditt heta datum och du kan svära att han var lika rädd som du är. Hans öron är nere, hans svans ligger mellan benen och näsan är varm - kan din hund verkligen bli rädd?

Kort sagt, ja. Men det är komplicerat.

Din hund kan lida av en brusfobi.

Hund mediterar samtidigt som han håller öronen

Om din vuxna är huddled mot dig, skakar eller har lämnat slätt från rummet, så visar de sannolikt tecken på brusfobi från din slasher flicks intensiva soundtrack. Bullerfobi är "en överdriven rädsla för ett ljud som leder till att hunden försöker undvika eller fly från ljudet." Vanliga synder låter som åska, bryta glas och fyrverkerier, men kan också inkludera mer varje dag låter som trafikbuller och TV.

RELATERAT: SKALL jag LADDA RADIO ELLER TV PÅ FÖR MIN HUND?

Om din hund faller i denna kategori, så vet du troligen redan om det sedan en studie av University of Bristols Veterinärhögskolan, att "rädsla för mindre viktiga ljud (TV, trafik) återspeglar troligen rädda personlighetskarakteristika medan de till väldigt signifikanta ljud (skott, åska, fyrverkerier), kan spegla specifika exponeringar och erfarenheter. "

De fann också att om din hund är en som är rädd för TV: n, är de förmodligen också rädda för högljudda ljud, så en skräckfilm är det värsta av båda världarna för din ångestridda valp.

Hundar kan känna din rädsla.

Titta på TV hemma.

När spänningen av filmen börjar bygga som den halvklädda tjejen går mot den mörka källaren och du befinner dig att bli rädd, din hund kan känna det också. Medan han kanske inte direkt reagerar på vad som spelas ut på TV: n, hämtar han på saker som ditt kroppsspråk, ansiktsuttryck och även hur du luktar.

MER: VAD ser hundar när de ser TV?

Enligt Animal Planet, "När vi människor upplever stress eller rädsla, ger vi en distinkt lukt som hundar kan lukta. När du är nervös, kan adrenalinpumpar genom dina ådror och hundar lukta detta hormon." Detta beror på din hunds superkänsliga sniffer och hans 200-300 miljoner receptorsajter (jämfört med våra milda 6 miljoner).

Din hund är din bästa vän, du två känner varandra bättre än någon annan och har ett unikt orubbligt band. Det är inte konstigt att en studie från universitetet Lincoln och Sao Paulo avslutade, "att hundar verkligen känner igen känslor hos människor." De gjorde detta genom att visa hundar bilder av olika ansiktsuttryck och spela ljud av röster i olika toner och de upptäckte att hundarna matchade dem rätt de flesta gånger.

När du kombinerar din hunds brusfobi och känslan av rädsla som de plockar upp från dig, är det bara naturligt för dem att få en berätta-när-det-över-reaktion.

Hundpass med fjärrkontroll

Nästa gång du tar upp en nätkväll med Netflixing med ditt hunddatum, ta honom hänsyn till när du väljer en titel. Du kanske måste hoppa över skräckfilmen, men åtminstone behöver du inte oroa dig för ditt datum att prata eller kontrollera hans Instagram mitt i filmen.


Video: Katter Rädda För Gurkor - Katter Vs Gurkor - Roliga Katter 2016

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Tjäna Pengar Att Höja Bobwhite Quail

✔ - Varför Äter Min Hund Vävnadspapper?

✔ - Hur Man Berättar Om En Savannah Monitor Är Man Eller Kvinna


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!