Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Skratta Hundar?

En ny forskningsgrupp avslöjar att hundar kan skratta. HÀr Àr vad du behöver veta om vad som gör din pup giggle, och hur du kan hjÀlpa dem att perfekta tekniken.


Ibland gör vĂ„ra hundar de roligaste sakerna och vi kan bara inte lĂ„ta bli att skratta pĂ„ deras senaste skĂ„despelar av komisk geni! De fĂ„r oss att le, skratta och lĂ„t oss möta det, sprĂ€nga med doggy love. Men kan dessa bord nĂ„gonsin vĂ€nda? Är det fysiskt möjligt för vĂ„ra hundar att skratta sig sjĂ€lva?

Skrattar hund

Skrattar hundar?

Det finns faktiskt ett vetenskapligt namn pÄ saken till hands. Canine gelotology Àr studien av hur, eller om hundar skrattar. Fint! Det hÀr studieriet utvecklas fortfarande, men forskare har kommit till nÄgra slutsatser.

Konrad Lorenz, författare till Man möter hund (1949), förklarar i sin bok att hundlatt upptÀcks genom sambandet mellan social aktivitet, hundens lÀppar och panting. NÀr hörnen av en hunds lÀppar Àr löst och hunden byxar snabbt, liknar det mÀnskligt skratt. Lorenz förklarar att detta fysiska uttryck Àr en "inbjudan att spela".

WOOF: Hur trÀnar en hund att le

Årtionden senare fortsatte forskaren Patricia Simonet Lorenz arbete med ett mycket mer detaljerat och experimentellt tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt. Simonet studerade ljudet som hundar gör under spel och noterar en "tvingad andning genom munnen". Under experiment och observationer gjordes ljudet Ă€ven nĂ€r hunden inte spelade tillrĂ€ckligt hĂ„rt för att motivera panting. Simonet drog slutsatsen att en hunds "skratt" hade annorlunda ljudinnehĂ„ll Ă€n en enkel panting ensam. Skrattet hade spikar i ljudet, medan panting var smalare.

Hunden skrattar pÄ grÀset

Effekterna av hundens skratt

Simonet upptĂ€ckte de positiva effekterna som hundens skratt har pĂ„ andra hundar. År 2005 genomförde hon ett experiment dĂ€r hon spelade en inspelning av den högre höjda panting eller "doggy laugh" för hundar som kĂ€mpar för stress och depression i ett djurskydd. Hundarna som hörde inspelningen stoppade vad de gjorde och vred sina huvuden mot ljudet. De yngre hundarna, i synnerhet, började imitera hunden skrattar sig. Simonet drog slutsatsen att det bara var att höra skratt av sina kamrater kunde hjĂ€lpa till att minska stressen vid skydd. VĂ„ra hjĂ€rtan smĂ€lter. Anta en hund idag!

RELATERADE: Hur bestÀmmer hundar vem som ska snuggla med?

Simonet tog hennes fynd ett steg lÀngre och imiterade hundens skratt lÄter i lydnadskurser för att lugna oroliga, oroliga och blygda hundar. FortsÀtt, prova med din valp!

Attraktiv rödhÄrig flicka och vit valp leende tillsammans

Vad fÄr en hund att le och skratta?

MÄnga hundÀlskare tar en hunds svÀngande svans som sitt sÀtt att le, men hundar kan faktiskt le med sina munnar! NÀr kÀften Àr nÄgot öppnad och tungan klappar ut över de frÀmre tÀnderna, kommer detta nÀra det mÀnskliga leendet. Dessa leenden Àr det första steget till full-on, glatt doggy skratt, vanligtvis under lekstid.

Att leka med din hund Àr det bÀsta sÀttet att fÄ honom att le och skratta. Du kan ocksÄ ta ett mer direkt tillvÀgagÄngssÀtt och imitera doggy skratt som Simonet. Gör sÄ hÀr genom att följa dessa steg:

  1. Runda dina lÀppar och gör ett andas "huhh" -ljud utan nÄgon faktisk voicing (bara andedrÀkt).
  2. Gör ett öppet munnen, leende uttryck.
  3. Kombinera steg 1 och 2 och upprepa för att imitera doggy skratt och förhoppningsvis kommer din furry vÀn att gÄ med dig!

Även om hundar inte Ă€r ticklish pĂ„ samma sĂ€tt som mĂ€nniskor Ă€r, "kittlande" kan deras tummar vara en form av spel och kan framkalla ett roligt skrattattack!

Kolla in den hÀr lilla killen och hans söta, grumlande skratt! (Höger för att spela upp video.)

Ett inlĂ€gg som delas av thedoodremy ​​(@thedoodremy) den 25 februari 2018 kl. 18:32 PST

Eller den hÀr hunden som definitivt gillar det skÀmt du bara sa.

Ett inlÀgg som delas av Valiet jouu (@lapislazulithehuman) den 25 februari 2018 kl. 14:49 PST

Inte kvÀvning, bara skrattar

Ett inlÀgg som delas av Amy Baxter (@ abax55) den 24 februari 2018 kl. 11:05 PST

Även om det kanske inte lĂ„ter exakt som en mĂ€nniska, kan hundar absolut skratta!


Video: Barn Skrattar Hysteriskt PÄ Hundar. SammanstÀllning [Nya Hd]

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur PĂ„verkar Spaying Kvinnliga Hundar?

✔ - Vad Behöver Jordmaskar Leva?

✔ - Biverkningar Av Prednison Hos Hundar


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!