Webbplatsen Handlar Om Husdjur

UppmÀrksammar Hundar Deras Reflektion?

NÀr vi tittar i en spegel, kÀnner vi igen bilden vi ser som vÄra egna.


NÀr vi tittar i en spegel, kÀnner vi igen bilden vi ser som vÄra egna. Vissa andra djur har ocksÄ denna förmÄga, inklusive apor, delfiner och elefanter - men Àr hundar bland listan över "sjÀlvmedvetna" djur?

UppmÀrksammar hundar deras reflektion?: djur

"Spegeltestet"

En standard "Mirror Test" (eller sjÀlvmedvetenhetstest) gör att vi kan avgöra om hundar och andra djur förstÄr att de tittar pÄ sig sjÀlva och inte ett annat djur nÀr de ser sin reflekterade bild. I provet placeras ett djur som har fÄtt en artificiell topisk markering dÀr han kan se i en spegel. Om djuret försöker röra eller fiska med mÀrkningen, antar testaren att djuret kÀnner igen spegelbilden som sin egen reflektion, vilket innebÀr att djuret har vad forskare refererar till som "sjÀlvmedvetenhet". Elefanter, delfiner, schimpanser och nÄgra fÄgel har framgÄngsrikt passerat spegeltestet. Hundar gör dock inte.

Varför hundar misslyckas

Spegeltestet verkar förspÀnda till förmÄn för djur som förlitar sig frÀmst pÄ deras synfÀlt för erkÀnnande. Hundar Àr beroende av sin luktsanslutning. Denna förklaring förklarar varför hundar i början kan gropa eller sniffa pÄ bilden i spegeln innan de förlorar intresse, eftersom de inte kan lukta den reflekterade hunden. Professor Marc Beckoff genomförde ett experiment med hundururin för att se om hundar reagerar annorlunda pÄ doften av sin egen och andra hunds urin. Han fann att hundar verkar kÀnna igen sin egen doft, vilket tyder pÄ att de har sjÀlvmedvetenhet trots sina spegeltestresultat.


Video: KAYLA LOSES HER iPHONE X! | We Are The Davises

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Min Hund VĂ€xer NĂ€r Jag Ger Honom Ett Bad

✔ - Är VĂ€xtfoder Giftigt För Hundar?

✔ - Är Eucalyptusblad Skadliga För Hundar?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!