Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vill Hundar En Annan Hundkompis?

"ska jag fÄ en andra hund att hÄlla mitt hundföretag?" Àr förmodligen en frÄga de flesta hundÀgare frÄgar sig vid nÄgon tidpunkt. Problemet med frÄgan Àr att det inte finns ett enda svar som gÀller för alla pocher. Medan vissa hundar skulle Àlska en annan hunds företag, kanske andra föredrar att hÄlla er allt för sig sjÀlva.


"Ska jag fÄ en andra hund att hÄlla mitt hundföretag?" Àr förmodligen en frÄga de flesta hundÀgare frÄgar sig vid nÄgon tidpunkt. Problemet med frÄgan Àr att det inte finns ett enda svar som gÀller för alla pocher. Medan vissa hundar skulle Àlska en annan hunds företag, kanske andra föredrar att hÄlla er allt för sig sjÀlva. Att bestÀmma vad som Àr bÀst för Doggie kan krÀva noggrann övervÀgning.

Vill hundar en annan hundkompis?: hundkompis

En frÄga om personlighet

Enkelt uttryckt, trots att hundar Ă€r packdjur, gĂ„r det inte bra med en följeslagare. Det kan finnas ett antal skĂ€l till detta. Till exempel kan vissa hundar vara mobbade eller angripna av andra djur innan och nu har ingen tolerans - och kanske till och med extrem rĂ€dsla - för andra hundar. Traumatiserade hundar kan tolerera en andra hund i huset, men det betyder inte att de kommer vara lyckliga med det. Andra hundar har ett starkt, djupt band med "deras mĂ€nniskor" och att fĂ„ en ny hund i hemmet kan störa det förhĂ„llandet. Å andra sidan Ă€r nĂ„gra hundar vĂ€ldigt vĂ€nliga och mycket sĂ€llskapliga och Ă€lskar att spendera tid med andra furiga hundar - i vilket fall en hundkompis kan vara en bra idĂ©.

Interspecies VĂ€nskap

Hundar Àr sociala varelser - om de Àr vÀl socialiserade och utbildade i en ganska tidig Älder. En socialiserad hund kommer att trÀffa vÀnner med inte bara andra hundar, utan Àven katter och andra djurarter. Det enda undantaget: raser med jaktinstinkt, som spaniels och terrier. De Àr genetiskt utsatta för att jaga smÄbyte, sÄ de kanske inte gÄr bra runt katter, kaniner eller illrar. Om du funderar pÄ en mindre, icke-hunden djurkompis för din hund, kolla hans reaktion först genom att ta honom till vÀnner som har andra husdjur. Och hÄll honom i koppel tills du förstÄr helt hur mycket han gillar katter.

Könsfaktorn

I de flesta fall fÄr hundar av motsatta könen bÀttre Àn tvÄ hundar av samma kön. Det beror pÄ att ha en manlig och en kvinnlig betyder att det inte finns nÄgon tÀvling för "bÀsta hundens" plats: en av hundarna kan bli den bÀsta pojken och den andra toppflickan. Ingen kamp om att vara den alfa som behövs. Om du Àr osÀker pÄ om din hund kommer att acceptera en följeslagare, Àr det troligt att det kommer att bli ett positivt resultat med en hund av det motsatta könet. SjÀlvklart, se till att bÄda hundarna Àr desexed, eller du kommer att fÄ en rad nya problem i hushÄllet.

Ensamhet och följeslag

Helst bör du inte lÀmna din hund ensam under lÄnga perioder. Det hÀr Àr inte bara trÄkigt, men det kan vara farligt, eftersom mÄnga hundar kommer i trubbel nÀr de Àr uttrÄkade. Om du arbetar lÄnga timmar kan det hÀnda att fÄ en andra hund att hjÀlpa Rover att kÀnna sig mindre ensam. TÀnk pÄ att detta inte ska ersÀtta interaktion mellan mÀnniskor och hundar - nÀr du kommer hem mÄste du fortfarande göra tid att leka med dem.


Video: Two dogs playing - as it should be. /Dog trainer Seth Sjöblom

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hemlagad Betta Mat

✔ - Hur Man HĂ„ller Din Döende Hund BekvĂ€m

✔ - Vad Att Ge En Katt I SmĂ€rta


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!