Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Pratar Hundar GĂ€rna Till Dem?

Det finns överraskande liten forskning om Àmnet, men djuradvandrare vet att vissa hundar svarar vÀl pÄ vissa typer av prat över andra.


Senior man pratar med sin hund

MĂ€nniskor Ă€r talkrar. Vi pratar med varandra; vi pratar med oss ​​sjĂ€lva och viktigast av allt, vi pratar med vĂ„ra husdjur. Om du Ă€r en husdjursĂ€gare eller nĂ„gonsin varit hemma hos en husdjursĂ€gare kommer detta faktiskt förmodligen inte som nĂ„gon överraskning. HundĂ€gare, sĂ€rskilt glĂ€dje att prata med vĂ„ra hundar, vanligtvis i en högre ton Ă€n vad vi anvĂ€nder för att prata med andra mĂ€nniskor.

Men förstÄr hundar oss? Pratar du med din hund nÄgra fördelar för dem?

Gör hundar som Àlskling prata?

Först och frÀmst, varför pratar vi med vÄra hundar i de konstiga, höga rösterna? Det Àr förmodligen för att de pÄminner oss om mÀnskliga barn. Hundens stora ögon och söta ansikten utlöser en skyndsamhet av dopamin, "den kÀnsla-goda kemikalien" i vÄra hjÀrnor och fÄr oss att ta hand om dem.

WOOF: Hur kommunicerar hundar med mÀnniskor?

Forskare har funnit att mĂ€nniskor pratar med hundar och spĂ€dbarn pĂ„ liknande sĂ€tt, med hjĂ€lp av ett högregister och högfrekvenser av nutidens verb och repetitivitet bland andra tendenser. Över kulturer pratar folk med tamdjur i dessa högre, mildare röster - vi verkar göra det instinktivt.

För sin del verkar vissa hundar svara pÄ höga röster. I sin bok Hundens regler, trÀnare Kyra Sundance konstaterar att en högkÀnd "singsongy" röst kommunicerar att ett djur inte Àr ett hot. SÄ det Àr vettigt att vi anvÀnder det för att kommunicera med vÄra hundar.

Par tillbringar helgen hemma

FörstÄr hundar oss?

Hundar förstÄr klart vad vi kommunicerar med dem. Vi Àr inte helt sÀkra pÄ vilken grad de förstÄr sprÄket, men vi tror att den genomsnittliga hunden kan lÀra sig runt 165 ord. Din hund svarar antagligen med spÀnningen till ordet "walk", men antar sannolikt inte mycket pÄ mer komplexa tankar, som "hur sov du i natt?" (Jag fortsÀtter att frÄga min hund denna frÄga varje morgon. Jag Àr övertygad om att jag en dag kommer att fÄ svar).

MER: Vet hundar nÀr du pratar med dem?

Hundar Ă€r ocksĂ„ stora observatörer av mĂ€nskligt beteende, som har utvecklats tillsammans med oss ​​i tiotusentals Ă„r. SĂ„ medan de förstĂ„r nĂ„gra av vĂ„ra ord tar de ocksĂ„ hĂ€nsyn till kroppssprĂ„k, ton och andra faktorer.

Vi förstör honom med sÄ mycket kÀrlek

HÀlsa och beteendemÀssiga fördelar med att prata med din hund.

Det finns en nedslÄende brist pÄ forskning om huruvida vi pratar med vÄra hundar dem Lycklig. SjÀlvklart, vi gillar att göra det, och vi kommer noga att fortsÀtta prata med dem oavsett. Men försök, som jag kanske, kunde inte hitta nÄgra studier som sa att "prata med dina hundar fÄr dem att leva för alltid" eller om det pÄverkar deras hÀlsa eller beteende.

RELATERADE: Vad tycker hundar om?

Eftersom hundar förstÄr vÄra ansiktsuttryck och tonfall, stÄr det att att prata med dem med en lycklig röst fÄr dem att kÀnna sig lyckligare, och att prata med dem i en strÀng röst fÄr dem att kÀnna sig mindre glada. Anecdotiskt rapporterar mÄnga hundÀgare att deras hundar tycks vilja prata med en lycklig ton (duh). Och som du sÀkert vet Àr det ganska lÀtt att fÄ en hund amped upp genom att frÄga gÀrna om de vill gÄ en promenad.

SÄ medan de flesta hundÀgare troligen skulle argumentera för att ja, att prata med din hund (i en lycklig ton) ökar deras lycka, det finns ingen vetenskaplig forskning för att backa denna teori upp.

Nicholas Epley, adjungerad vetenskapsprofessor vid University of Chicago, sÀger att vÄr tendens att antropomorphera djur och andra föremÄl Àr en biprodukt av mÀnniskor som Àr en "unikt smart" art. MÄnga husÀgare tolkade detta uttalande för att "prata med ditt husdjur Àr ett tecken pÄ din intelligens ", vilket inte Àr exakt sant. Det Àr emellertid intressant att notera att anthropomorphizing Àr unik för mÀnniskor. Denna tendens kan innebÀra att prata med vÄra hundar verkligen Àr för oss, inte för dem. Men Àven om det bara Àr för oss Att prata med vÄra hundar hjÀlper oss tydligt att knyta till dem. SÄ fortsÀtt, prata med öronen.


Video: MIN HUND KAN PRATA (VIDEOBEVIS!!!)

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Heter En Showhund

✔ - Njursjukdom Hos Hundar Och Jordnötssmör

✔ - Hur Man Lugnar En Hyperaktiv Kattunge


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!