Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Droger Används För Att Sätta En Hund I Sömn

Planering av en eutanasi-möte är ett av de tuffaste och mest fruktade beslut som en hundägare kan göra.


Planering av en eutanasi-möte är ett av de tuffaste och mest fruktade beslut som en hundägare kan göra. Ändå är detta tuffa beslut också den snällaste kärlekskriget som ägarna slutligen kan ge sina hundar för att låta dem fridfullt driva in i en smärtfri värld. Ordet "eutanasi" härrör från grekiska rötter som betyder "god död". Att sätta en hund i sömn är faktiskt en fredlig och i de flesta fall smärtsam upplevelse tack vare effekten av snabbtverkande droger som gör det möjligt för hunden att fördjupa sig i en sömnlösning och aldrig vakna.

Droger används för att sätta en hund i sömn: sömn

lugnande medel

Vissa hundar kan vara särskilt angelägna dagen för eutanasi-utnämningen eftersom de tycker om att vara i okända omgivningar och runt människor som de inte vet. Detta är ganska vanligt eftersom många hundar har lärt sig att associera veterinärkontoret med obehagliga procedurer och tenderar att känna sig obekväma när de går in i ett djursjukhus. Om din hund är särskilt orolig eller fraktisk, skulle det vara en bra idé att be veterinären för en lugnande att ge hunden ett par timmar innan hunden sova, enligt People for the Ethical Treatment of Animals.

Natrium Pentobarbital

Förenta staternas humana samhälle (HSUS) rekommenderar att man använder natriumpentobarbital för att döda djur. AVMA, ASPCA och National Animal Control Association, tillsammans med HSUS, håller med om att denna metod är det mest medkännande, humana och säkraste sättet att sätta ett husdjur att sova. Detta läkemedel är ett schema II barbiturat som injiceras i hundens ven och fungerar mycket snabbt. I de flesta fall fungerar läkemedlet inom fem minuter genom att få hjärtat att sluta slå, dock under vissa omständigheter (som om hunden har dålig omsättning) kan det ta lite längre tid, förklarar veterinär Holly Nash i en artikel för Pet Education. referens 3)

Beuthanasia D

Användningen av Pentobarbital i kombination med ett neuromuskulärt blockeringsmedel för eutanasi är en oacceptabel praxis. En kombination av pentobarbitalnatrium och fenytoinnatrium har emellertid nyligen fått godkännande av livsmedels- och drogadministrationen, men endast för användning hos hundar enligt HSUS. Delen av fenytoinnatrium tar effekt under det djupa bedövningssteget inducerat av pentobarbitalnatrium. På grund av dess kardiotoxiska egenskaper bidrar det till de depressiva effekterna på hjärtat som leder till fullständigt stopp av dess elektriska aktivitet.


Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Berättar Om En Diskusfisk Är En Manlig Eller En Kvinna

✔ - Vad Kan Hända Om Din Hund Dricker Kaffe?

✔ - Hemhjälpmedel För Upptagen Mage Hos Hundar


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!