Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Enzymatisk Tandkräm För Hundar

Korrekt tandvård för din hund spelar en viktig roll i hans övergripande hälsa.


Korrekt tandvård för din hund spelar en viktig roll i hans övergripande hälsa. Förutom den obehagliga andan i samband med hundens försummade tänder kan ackumulering av plack orsaka många problem som inflammation och smärta, tandköttsinfektioner, tandförlust och infektioner som kan spridas till inre organ. Enzymatisk tandkräm för hundar använder enzymer som konverterar till antimikrobiella föreningar som minskar bakterier i munnen och förhindrar eller minskar tartaruppbyggnad.

Enzymatisk tandkräm för hundar: tandkräm

Fungera

Enzymatisk tandkräm kan bestå av en kemikalie, glukosoxidas (GOx) eller en kombination av GOx och laktoperoxidas (LPO). Glukosoxidas är ett enzym som dödar bakterier genom att omvandla till väteperoxid i munnen. LPO är ett peroxidasenzym härrörande från mjölk. Väteperoxiden som produceras av GOx aktiverar enzymerna i LPO. Denna minskning av mikroorganismer i munnen hjälp skära ner på uppbyggnaden av tandsten.

Expert Insight

Veterinärer Joseph och Colleen Koch från Lincoln Land Animal Clinic, Ltd. i Jacksonville, Illinois, rekommenderar att du tar bort plack från hundens tänder genom daglig borstning. Undersök varje månad dina hunds tänder för eventuell ackumulering av tartar. Om det finns någon synlig plackuppbyggnad, är det dags att ta din hund till en veterinär för en noggrann och professionell rengöring. Täta tänder borstar hemma kommer att minska betydligt hur många gånger din hund behöver professionell rengöring.

Funktioner

Att njuta av smaken av hans tandkräm är nyckeln till en framgångsrik tandhygienbehandling för din hund. Enzymatisk tandkräm kommer i olika smaker din hund kommer sannolikt att hitta smaklig. CET enzymatisk tandkräm av Virbac, Inc. kommer i tre smaker: Fjäderfä, vanilj-mint och malt. Den enda-enzymatiska tandkrämen Petrodex finns tillgänglig i nötkött och fjäderfäsmak.

Egenskaper

Till skillnad från tandkräm avsedd för människor behöver enzymatisk tandkräm för hundar inte sköljas och är säker att svälja. Andra ingredienser innefattar polermedel såsom hydratiserad kiseldioxid och dicalciumfosfat, vattenfri (DCPA) såväl som humectanter såsom sorbitol och glycerin. Humectants hjälper till att förhindra tandkräm från att skilja sig i munnen, behåller dess pastaliknande konsistens.

överväganden

Du kan balk vid tanken på att borsta hundens tänder och tro att det kan bli svårt. De flesta hundar, som får tid att acklimatisera proceduren, kommer att lära sig att associera denna ritual med tandkrämens behagliga smak och blir upphetsad att se dig framstå med tandborste i handen. Använd alltid en tandborste som är speciellt utformad för användning på hundar när du borstar hundens tänder. Innan du börjar ett tandvårdsprogram för din hund, rengör dina tänder och utvärderas av din veterinär.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Den Bästa Puddelblandningen För Barn

✔ - Kan Hundar Äta Vitlök?

✔ - Hur Man Använder Calamine Lotion På Hundar


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!