Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Allt Du Behöver Veta Om Huskyrkogårdar

Jag växte upp i nevada, och jag gick till gymnasiet i förorterna i las vegas. Som de flesta tonåringar gör runt halloween, älskade vi att utforska några områden som kan ha hemsökt eller obehagligt. Och när det hände var vi nära ett av de mest hemsökta huskyrkogårdarna i landet.


Jag växte upp i Nevada, och jag gick till gymnasiet i förorterna i Las Vegas. Som de flesta tonåringar gör runt Halloween, älskade vi att utforska några områden som kan ha hemsökt eller obehagligt. Och när det hände var vi nära ett av de mest hemsökta huskyrkogårdarna i landet.

Boulder City är inte mycket av en stad. På din bilresa till Hoover Dam kan du nästan sakna den när du reser genom Nevada öknen. Men som tonåringar stannade vi in ​​i den berömda Boulder City Pet Cemetery, som ryktes för att ha hemsökt av djurens andar.

Allt du behöver veta om huskyrkogårdar: veta

När vi går in i en annan Halloween-säsong, kom mina gamla resor till husdjurskyrkogården i åtanke. Det finns många legender och vidskepelser som omger husdjurskyrkogårdar. Så vi avrundade de spöklika och de inte så spöklika fakta som du behöver veta om dessa fridfulla begravningsplatser för älskade husdjur.

Husdjurskyrkogårdar har en lång historia.

Porträtt av katt sitter mot forntida egyptiska tempel

Människor har haft en stark förbindelse med sina husdjur, inte bara i århundraden, men i årtusenden. År 2016 hittade arkeologerna vad de anser vara en kyrkogård som är mer än 2000 år gammal. Djurna var försiktigt och avsiktligt lagd för att vila - många begravdes i sina järnkrager eller gjordes under mattor.

Vi visste redan att egyptierna hade ett särskilt förhållande till djur, särskilt katter, men vi hade tidigare troddat att egyptiska husdjur vanligtvis begravdes med sina ägare. Dessa cirka 100 husdjur begravdes på egen hand utan att människor var i sikte. Marta Osypińska, en av författarna till studien, anser att detta faktum visar tidigt bevis på "emotionell (relation) mellan män och husdjur som vi känner till idag".

Och senare, på viktoriansk tid, började kyrkogårdarna att göra ännu mer av ett uttalande.

Antik målning illustration: Kvinna med hund

Om du besöker London och du stannar vid Hyde Park, kan du dras till platsen för 1900-talets huskyrkogård som sitter tyst i hörnet. Kyrkogården byggdes från och med 1881 och har små huvudstenar med kärleksfulla inskriptioner. En till och med läser, "Den mest intelligenta, trogen, mjuka, söta härdade och tillgivna hunden som någonsin levt: & älskad av hans hängivna och sorgfulla vän Sir H. Seton Gordon, Bart."

Victorianerna trodde också att deras djur hade andar som levde på efterlivet. Den tron ​​är en av de fröer som har skapat den spökade vibe av husdjurskyrkogårdar idag.

Pet kyrkogårdar ses ofta som skumma eller till och med hemsökta.

Och jag förstår det. Ingen vill tänka på husdjur som har gått bort.

Det ökade antagligen bara folks vidskepelser kring huskyrkogårdar när Stephen King skrev sin roman Pet Semetary om en hemsökt kyrkogård. Den populära boken blev så småningom förvandlad till en populär skräckfilm, vilket utan tvekan hjälpte till att stärka bilden av kyrkogårdar i husdjur som skrämmande platser.

Detta leder mig tillbaka till Boulder City. Ingen är verkligen säker när denna obehöriga huskyrkogård började. Vissa tror att det började på 1930-talet, men andra säger att det började av en lokal veterinär på 1960-talet. Det som inte bestrids är att människor fortsätter att begrava sina husdjur där. Det finns ett tydligt tecken som säger att husdjursbegravningar är förbjudna - och du vet att det är vanligt om de måste lägga ett tecken på det.

Slumpmässigheten av gravstenar och minnesmärken bidrar till den hemska atmosfären på platsen, så det är vettigt varför många människor besöker området som tror att det ska ha hemsökt. Faktum är att det har märkts den mest hemsökta huskyrkogården på jorden av Digital Dying. Vissa besökare rapporterar att en vit katt springer runt området.

Spookiness är dock inte det enda som husdjurskyrkogårdar symboliserar för husägare.

Pet kyrkogårdar är fortfarande en plats där människor kan komma ihåg och hedra sina älskade husdjur.

Ingen av oss vill verkligen tänka på det, men vi kan inte ignorera det faktum att det är troligt att vi kommer att överleva våra husdjur. Många väljer att få sitt älskade husdjur kremerat, så att de kan sprida sin aska. Men husdjurskyrkogårdar är ett bra alternativ om du hellre vill lämna lite mer av ett minnesmärke till din furry familjemedlem.

USA, Kalifornien, San Francisco, gravstenar i huskyrkogården

Och vi skulle inte vilja ha några av de ovanliga och spöklika historierna och vidskepelserna kring kyrkogårdar för att få dig att tro att det här inte är bra alternativ att låta ditt husdjur ligga i vila. Du kan hitta husdjurskyrkogårdar överallt. Din veterinär kommer förmodligen att vara en bra resurs för att börja din sökning. Och om du är orolig över det, kan du även kolla in ditt lokala husdjurskyrkogårdar långt innan du behöver dem.

Så när din hund eller katt tid äntligen kommer, är det bra att veta att det finns ett alternativ där ute som låter dig visa dem all kärlek och speciell behandling du visade dem under hela livet.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - 16 Hundar Som Skulle Göra Hemska Personliga Tränare

✔ - 23 Söta Hundar Som Gör Att Du Tycker Om Att Vara En Kattperson

✔ - Ta Det Eller Blad Det: Smarta Hundhandelar Ovanlig Valuta För Kakor


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!