Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Ögonproblem I En Boxare (Hund)

Boxaren skÀr en fin form, med sitt muskelbyggda och framstÄende ansikte, som Àr lite i strid med hans lekfulla personlighet.


Boxaren skÀr en fin form, med sitt muskelbyggda och framstÄende ansikte, som Àr lite i strid med hans lekfulla personlighet. Tillgiven, lojal och utÄtriktad, han Àr ett populÀrt val för familjer. Men trots sina mÄnga positiva egenskaper har boxaren ett antal hÀlsoproblem som han Àr benÀgen att utveckla, inklusive ett par ögonproblem.

Boxer valp nÀrbild

PortrÀtt av hund i huset.

Korneas struktur

Boxare Àr sÄrbara för ett par hornhinnesjukdomar, sÄ det Àr till hjÀlp att förstÄ vad som gör hornhinnan. Framsidan av ditt boxers öga Àr tÀckt av ett tydligt membran som kallas hornhinnan. Du kan inte se dem, men membranet bestÄr av tre skikt: epitel eller yttre skikt; Stroma i mitten, vilket Àr hornhinnans stödjande vÀvnad; och Descemets membran, det djupaste hornhinneskiktet.

Hornhinnor

NÀr nÄgra hornhinnans yttre skikt eroderar, har din vuxen en hornhinnosion eller nötning. NÀr erosionen strÀcker sig in i stroma, har han ett hornhinnessÄr. Symtom inkluderar ett grumligt utseende i ögat och ett försök att gnugga ögat med en tass eller pÄ en yta - det hÀr Àr ett mycket smÀrtsamt tillstÄnd för en hund. Han kommer ocksÄ sannolikt att hÄlla ögat stÀngd och kan fÄ urladdning i ögat och pÄ hans ansikte. Trauma kan orsaka hornhinnessÄr, men boxaren Àr benÀgen för dem genom arvet tillstÄnds epiteldystrofi, vilket Àr en svagning av hornhinnan. Beroende pÄ graden av sÄrbildning kan antibiotikafrÄgor anvÀndas eller kirurgi kan vara nödvÀndigt för att skydda ögat och lÄta det lÀka.

Hornhinnedystrofer

Corneal dystrofi Àr inte ovanligt hos hundar, inklusive boxare. Detta Àrftliga tillstÄnd kan pÄverka nÄgot av hornhinnans skikt i bÄda ögonen. Vid epithelial hornhinnedystrofi pÄverkas bildandet av det yttre skiktets celler; Synet Àr fortfarande normalt, Àven om hornhinnan kan ha vita eller grÄa ringar pÄ hornhinnan. Stromal hornhinnedystrofi Àr liknande, Àven om synen kan minska nÀr hornhinnan blir mer ogenomskinlig. NÀr hornhinnan svÀller med vÀtska resulterar det i blÄsor pÄ hornhinnan, tillstÄndet som kallas endotelial hornhinnedystrofi. Boxern Àr sÀrskilt benÀgen för epitelial hornhinnedystrofi, vilket kan leda till upprepade ytliga hornhinnoserosioner som tar lÀngre tid att lÀka. I allmÀnhet behandlas inte hornhinnedystrofer om inte hundens syn blir nedsatt, men ibland krÀvs medicinering eller kirurgi.

Förlindad körtel i det tredje ögonlocket: KörsbÀrsögon

Liksom alla hundar har din boxare tre ögonlock, varav den tredje ligger i hörnet av varje öga. Normalt ser du inte detta ögonlock, vilket rymmer en tÄrkörtel och hjÀlper honom att göra tÄrar. Ibland kommer körteln att komma ur sin position och svÀlla, vilket ger din pup ett rött öga. Det finns ingen kÀnd orsak till körsbÀrsögon, men veterinÀrer misstÀnker att svag vÀvnad som förbinder körteln med den omgivande ögonvÀvnaden Àr ansvarig för den förkortade körteln. Behandling strÀcker sig frÄn antiinflammatoriska medel till kirurgisk ersÀttning eller avlÀgsnande av körteln.


Video: How 100 Years Of Breeding Changed These Popular Dog Breeds

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Varför Dör Papegojor Plötsligt?

✔ - Hur Man Lugnar Irriterad Hud PĂ„ Hundar

✔ - SĂ„ HĂ€r StĂ€ller Du In Ett Mini Internal Aquarium Filter


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!