Webbplatsen Handlar Om Husdjur

√Ėgonproblem I En Boxare (Hund)

Boxaren skär en fin form, med sitt muskelbyggda och framstående ansikte, som är lite i strid med hans lekfulla personlighet.


Boxaren skär en fin form, med sitt muskelbyggda och framstående ansikte, som är lite i strid med hans lekfulla personlighet. Tillgiven, lojal och utåtriktad, han är ett populärt val för familjer. Men trots sina många positiva egenskaper har boxaren ett antal hälsoproblem som han är benägen att utveckla, inklusive ett par ögonproblem.

Boxer valp närbild

Porträtt av hund i huset.

Korneas struktur

Boxare är sårbara för ett par hornhinnesjukdomar, så det är till hjälp att förstå vad som gör hornhinnan. Framsidan av ditt boxers öga är täckt av ett tydligt membran som kallas hornhinnan. Du kan inte se dem, men membranet består av tre skikt: epitel eller yttre skikt; Stroma i mitten, vilket är hornhinnans stödjande vävnad; och Descemets membran, det djupaste hornhinneskiktet.

Hornhinnor

När några hornhinnans yttre skikt eroderar, har din vuxen en hornhinnosion eller nötning. När erosionen sträcker sig in i stroma, har han ett hornhinnessår. Symtom inkluderar ett grumligt utseende i ögat och ett försök att gnugga ögat med en tass eller på en yta - det här är ett mycket smärtsamt tillstånd för en hund. Han kommer också sannolikt att hålla ögat stängd och kan få urladdning i ögat och på hans ansikte. Trauma kan orsaka hornhinnessår, men boxaren är benägen för dem genom arvet tillstånds epiteldystrofi, vilket är en svagning av hornhinnan. Beroende på graden av sårbildning kan antibiotikafrågor användas eller kirurgi kan vara nödvändigt för att skydda ögat och låta det läka.

Hornhinnedystrofer

Corneal dystrofi är inte ovanligt hos hundar, inklusive boxare. Detta ärftliga tillstånd kan påverka något av hornhinnans skikt i båda ögonen. Vid epithelial hornhinnedystrofi påverkas bildandet av det yttre skiktets celler; Synet är fortfarande normalt, även om hornhinnan kan ha vita eller gråa ringar på hornhinnan. Stromal hornhinnedystrofi är liknande, även om synen kan minska när hornhinnan blir mer ogenomskinlig. När hornhinnan sväller med vätska resulterar det i blåsor på hornhinnan, tillståndet som kallas endotelial hornhinnedystrofi. Boxern är särskilt benägen för epitelial hornhinnedystrofi, vilket kan leda till upprepade ytliga hornhinnoserosioner som tar längre tid att läka. I allmänhet behandlas inte hornhinnedystrofer om inte hundens syn blir nedsatt, men ibland krävs medicinering eller kirurgi.

Förlindad körtel i det tredje ögonlocket: Körsbärsögon

Liksom alla hundar har din boxare tre ögonlock, varav den tredje ligger i hörnet av varje öga. Normalt ser du inte detta ögonlock, vilket rymmer en tårkörtel och hjälper honom att göra tårar. Ibland kommer körteln att komma ur sin position och svälla, vilket ger din pup ett rött öga. Det finns ingen känd orsak till körsbärsögon, men veterinärer misstänker att svag vävnad som förbinder körteln med den omgivande ögonvävnaden är ansvarig för den förkortade körteln. Behandling sträcker sig från antiinflammatoriska medel till kirurgisk ersättning eller avlägsnande av körteln.


Video: How 100 Years Of Breeding Changed These Popular Dog Breeds

Du Kanske Ocks√• √Ąr Intresserad Av:

‚úĒ - N√§r Ska Du D√∂ma En Gravid Hund?

‚úĒ - Dog Grooming Clippers Vs. Human Clippers

‚úĒ - Hur Man V√§rmer En Kanin Hutch


√Ėvers√§ttning Dela Detta Med Dina V√§nner!