Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Fakta Om Nallebjörnen

Teddybjörnen Àr ett kors mellan shi tzu och bichon frise, bÄda krambara raserna i sig.


Om du alltid har lĂ€ngtat efter en hund som ser ut som en nallebjörn, kan en bichon frise och Shi Tzu korsa fylla rĂ€kningen. Även om det inte finns nĂ„gon riktig ras som heter nallebjörnen, hĂ€nvisas den hĂ€r hybridhunden ofta till det namnet, och Ă€r ocksĂ„ kĂ€nt som zuchon. BĂ„da dessa raser Ă€r uppfödda för att fungera som följeslagare, som förekommer hos en hund som heter nallebjörnen, ett "fylligt djur" kommer till liv.

Nallebjörnstorlek

Vid mognad stÄr Shi Tzu mellan 8 och 11 tum lÄnga pÄ axeln och vÀger mellan 9 och 16 pund. Bichon-frisen Àr av samma storlek, frÄn 9 till 12 tum i höjd. Medan rasenstandarden inte anger nÄgon vikt bör den stÄ i proportion till höjden. Oavsett vilken förÀlder din valp sÀrskilt tar efter, kommer han att stÄ mellan 8 och 12 tum nÀr den Àr fullvuxen, en idealisk storlek för en snygg hund.

Coat och Colors

Bichon Frise-pÀlsen Àr tÀtt, lockig och ojÀmn. Shih Tzus dubbelbelagda krigshÀrlighet Àr lÄng, tjock och flytande - och skjuler inte. Om din nallebjörn Àrver Shih Tzus flödande lÄs, oroa dig inte för mycket om kappunderhÄll. Den lÄnga kappan som hÄlls pÄ Shih Tzu showhundar Àr inte nödvÀndig för ett husdjur. Du kan hÄlla din hund i en kort "valp" klipp. Han kommer att krÀva en bra borstning nÄgra gÄnger i veckan för att förhindra mattor. Om hans kappa Àr mer bichonlike, behöver han dagligt borsta.

Bichon-frisen Àr alltid vit, medan Shih Tzu kan förekomma i vilken fÀrg som helst. Om din teddybjörn tar efter sin bichonförÀlder, kommer hans rocka att vara övervÀgande vit, men nyanserna av dessa valpar springer i spÄret. De flesta av dem kommer att ha stora vita omrÄden pÄ kroppen.

Teddy Bear Temperament

Den amerikanska kennelklubben beskriver Shih Tzu som "tillgiven, utĂ„triktad, lekfull och charmig", medan bichon-frisen Ă€r "nyfiken, peppy" och lekfull. Din nalle har bara en önskan i livet, och det hĂ„ller sig vid din sida. Även om din hund behöver mycket uppmĂ€rksamhet, Ă€r hans trĂ€ningsbehov blygsam och nĂ„gra dagliga promenader bör rĂ€cka. Han trĂ€ffas med katter och andra hundar, och Ă€r bra med Ă€ldre barn.

NallebjörnhÀlsa

Din nallehund Àr mottaglig för Àrftliga problem som plÄgar bÄda förÀldrasraserna. Dessa inkluderar:

  • Dental sjukdom
  • Ortopediska problem, inklusive glidande knĂ€ppningar och höftdysplasi
  • Ögonsjukdomar, inklusive progressiv retinalatrofi eller katarakt
  • Njursjukdomar

Med lycka och god omsorg bör din nallebjörn dela ditt liv i 15 Är eller mer.


Video: MIN DOCKA ÄR HEMSÖKT

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Är Det Bra För Hundar Att Tugga PĂ„ TrĂ€dben?

✔ - Hur Man FĂ„r Hunden HĂ„r Ur En TvĂ€tt TvĂ€ttmaskin

✔ - Vad Orsakar En Hunds HĂ„r För Att Bli Vit?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!