Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Fakta Om Wolf Dog Hybrids

Vissa sÀger att korsfödande hundar och vargar skapar hybrider sÄ farliga och otillförlitliga kring mÀnniskor som övningen bör vara förbjuden.


Vissa sÀger att korsfödande hundar och vargar skapar hybrider sÄ farliga och otillförlitliga kring mÀnniskor som övningen bör vara förbjuden. Andra hÀvdar att noggrann avel kan producera lojala följeslagare och arbetande djur som Àr smartare, starkare och friskare Àn hushÄllshundar. SÄ vem har rÀtt? Det visar sig att bevis finns för att stödja bÄda positionerna.

Fakta om Wolf Dog Hybrids: wolf

Vad Àr en Wolfdog?

Norma Bennett Woolf, redaktör för National Animal Interest Alliance, sÀger att en wolfdog kan vara avkomman till en varg och en hund, en vargs och en varghunds avkommor eller avkomman till tvÄ varghundar. Hundraser som vanligtvis odlas med vargar för att producera hybrider, inkluderar tyska herdar, sibiriska huskier och malaskoner i Alaskan. Wolver som anvÀnds för avel Àr fÄngenskap, inte vilda.

VeterinÀrvÄrd och placeringsfrÄgor

NÀr hybridÀgare upptÀcker att de inte kan hantera sina husdjur och sÄ blir av med dem, riskerar fÄ skydd att placera dem i ett annat hem av rÀdsla för ansvar. Följaktligen dödas mÄnga hybrider varje Är. Eftersom rabiesvacciner aldrig har testats pÄ vargar, förbjuder vissa stater veterinÀrer att ge dem till varghundar. Andra krÀver det, och andra krÀver att Àgarna skriver under en release. Vissa hanterar inte problemet alls.

Variable Laws pÄ Àgande Wolfdogs

Varje stat utarbetar sin egen lagstiftning om hybrid- och exotiska djur, men ytterligare lagar kan ocksÄ utfÀrdas av kommuner, lÀn, townships och bostadsgrupper. Wolfhundar, som gropstjur och nÄgra andra raser, Àr ofta föremÄl för sÀrskilda förordningar.

Gevaudans odjur

Konton ger olika antal mÀnniskor dödade av en, eventuellt tvÄ, massiva vargliknande varelser i södra centrala Frankrike mellan 1764 och 1767, men ett konto hÀvdade 113 dödsfall och mÄnga fler skadade. Gevaudans djuras mysterium har aldrig blivit slutgiltigt löst, men en ledande teori hÀvdar att dessa hybrider var preferensvapen för en seriemördare.

Dokumenterade attacker

År 1988, efter ett Florida djurskyddssamfund som heter en wolfdog sitt husdjur i veckan, gick det till ett adoptivhem. TvĂ„ timmar efter ankomsten slĂ€ppte hybriden frĂ„n en inhĂ€gnad gĂ„rd och dödade en 4-Ă„rig pojke. TvĂ„ andra barnsolyckor som rapporterades av tidningen "Spokesman Review" av Sprague, Washington, inkluderar en 2-Ă„rig New Jersey totdödad och delvis Ă€tit av familjen wolfdog och en 4 veckor gammal Anchorage baby som dog efter ett husdjur hybrid grep pĂ„ huvudet.

Saarloos Wolf Dog

År 1921 beslutade en hollĂ€ndare med namnet Leendert Saarloos att skapa en ny hundras genom att korsa en kvinnlig europeisk varg med en manlig tysk herde. Efter Ă„rtionden av noggrann selektiv uppfödning perfekts Saarloos-varghunden. Den nederlĂ€ndska kennelklubben erkĂ€nde rasen Ă„r 1975; År 1981 följde FĂ©dĂ©ration Cynologique Internationale, Ă€ven kĂ€nd som VĂ€rldshundarorganisationen.

Den amerikanska Tundra Shepherd

I slutet av 1960-talet började hundtrĂ€ning Frank Catania, som hoppades kunna producera en idealisk hund för anvĂ€ndning i stridszoner, börja ett uppfödningsprogram för att korsa europeiska vargar med militĂ€rrasade tyska herdar. PĂ„ vissa konton var den frĂ€msta anledningen till att de vĂ€pnade styrkorna övergav sitt program trots att de ursprungligen stödde det, att Catanias varghundar helt enkelt inte var aggressiva nog. ÄndĂ„ fortsatte aveln och har blivit raffinerad till den punkt dĂ€r amerikanska tundraherdhundar Ă€r nu en konsekvent typ.

Lupo Italiano: En nationell skatt

Lupo Italiano, eller italiensk varg, Àr inte till salu till nÄgot pris - men ges av den italienska regeringen gratis till personer eller organisationer som har förbundit sig att anvÀnda den hÀr hybridens speciella fÀrdigheter i allmÀnhetens intresse. Prototypen, skapad 1966, var en kvinnlig varg och en manlig tysk herde. Bara nÄgra fÄ hundra av dessa varghundar finns, men deras exceptionella luktsinne Àr mycket vÀrdesatt i katastrofhjÀlp och nödsituationer.


Video: Owning a pet Wolfdog / Wolf Hybrid

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Min Hund Dricker Inte TillrĂ€ckligt Med Vatten

✔ - Hur Man TrĂ€nar En Kanin För Att Sluta Bita

✔ - Hur Man Bryr Sig Om En Hund Som Förlorade En TĂ„nagel


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!